Bir devir kapandı: Otomobil devi hangi modeli için son kez fabrikayı çalıştırdı

Bir devir kapandı: Otomobil devi hangi modeli için son kez fabrikayı çalıştırdı
Dünya devi Ford tarafından üretilen ve Türkiye'de de sıkça satılan Fiesta model araçlar için artık sona gelindi. Ünlü otomobil modeli 7 Temmuz günü son olarak banttan indi. İşte yerini alacak arabalar...

ÖZLEM BARAN / GÜNBOYU

Türkiye'de daha çok orta sınıfa hitap eden bir model olarak da ünlenen ve binek araçlar sınıfında en çok tercih edilenler arasında yer alan Ford Fiesta'tan önemli bir haber geldi.

Ford Fiesta 1976'da piyasaya çıktığında, küçük otomobil pazarında zaten yaklaşık 30 rakibi vardı. Ancak bu durum tüm modelin tüm kıtalarda satılmasını engellemedi... Şimdi ise Fiesta'ya veda zamanı geldi. Son Ford Fiesta Cuma günü üretim hattından indi.

Ford, son iki Fiesta'yı elinde tutacak ve onları Birleşik Krallık ve Almanya'daki eski araç koleksiyonuna yerleştirecek. Bir Ford sözcüsü yaptığı açıklamada, "Ford olarak hızla elektrikli bir geleceğe geçiyoruz" dedi.

dsadasdsad.jpg

KÖLN'DE SON ÜRETİM YAPILDI

Bu geçiş kapsamında Almanya'nın Köln kentindeki Fiesta'nın üretimi 7 Temmuz 2023'te durduruldu ve Köln Elektrikli Araç Merkezi'nde yeni bir dönem başladı. Geçen yıl yapılan bir duyuruda Ford, kendine özgü bir tasarıma sahip daha küçük bir otomobil olan Fiesta'nın üretiminin durdurulacağını zaten açıklamıştı.

YERİNE ARTIK ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER ÜRETİLECEK

Şirket bir elektriklenme stratejisi izliyor ve daha önce Avrupa'daki tüm binek araç yelpazesinin 2026'nın ortasına kadar "sıfır emisyonlu" olacağını söylemişti. 2030'a kadar Avrupa'da tamamen elektrikli bir seri hedefleniyor.

Bu hamleler, Avrupa'daki ülkeler fosil yakıt kullanan araçlardan uzaklaşmaya çalışırken ortaya çıkıyor. Örneğin Birleşik Krallık, 2030 yılına kadar yeni dizel ve benzinli araba ve kamyonet satışını durdurmak istiyor ve 2035'ten itibaren tüm yeni araba ve kamyonetlerin sıfır egzoz emisyonuna sahip olmasını şart koşuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar