BioNTech'e milyonluk dava açılmıştı! İlk duruşma iptal edildi

BioNTech'e milyonluk dava açılmıştı! İlk duruşma iptal edildi
Bir sağlık çalışanının koronavirüs aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla Almanya merkezli biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde açtığı davanın ilk duruşması iptal edildi.

Almanya'da bir sağlık çalışanının Covid-19 aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla biyoteknoloji firması BioNTech'e açtığı davanın ilk duruşması iptal edildi. Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde ilk duruşmasının bugün görülmesi beklenen davaya ilişkin basına yansıyan haberlerde, davacının reddi hakim talebinde, davanın önemi nedeniyle bir yargıç yerine hakimlerden oluşan bir kurul tarafından karara bağlamasının istendiği belirtildi. Mahkeme, bu talebi birkaç gün içinde değerlendirecek.

İDDİALAR: KOL VE BACAKLARDA ŞİŞLİK, YORGUNLUK, BEYİN SİSİ...

Almanya'daki mahremiyet yasası kapsamında isminin gizli kalması hakkını kullanan davacı adına hukuk firması Rogert & Ulbrich tarafından açılan dava 12 Haziran'da başlayacaktı. Davacı, aşı olduktan sonra vücudunun üst kısmında ağrı, kol ve bacaklarda şişlik, yorgunluk, uyku bozukluğu ve beyin sisi gibi semptomların ortaya çıktığını ileri sürerek, aşının neden olduğu bedensel zarar için 150 bin euro (3.7 milyon TL) tazminat talep etmişti.

Davacı, ayrıca belirlenmemiş maddi zarar için de tazminat talebinde bulunmuştu. BioNTech ise iddiaları inceledikten sonra bunları asılsız bularak davanın düşürülmesini talep etmişti. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar