Binlerce staj ve çıraklık mağduru toplandı: Görüşme sonrası umutlandıran açıklama

Binlerce staj ve çıraklık mağduru toplandı: Görüşme sonrası umutlandıran açıklama
EYT düzenlemesine dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları Bursa'da bir araya geldi. Yapılan protesto gösterisine SGK Uzmanı Onur Önal da katılırken, eylemin ardından staj ve çıraklık mağdurlarına umut veren açıklamalar yapıldı.

EYT düzenlemesinin salı günü TBMM Genel Kurulu''nda oylanması bekleniyor. Bütün partilerin destek verdiği tasarı, oy birliği ile kabul edilecek ve Resmi Gazete''de yayımlanacak. Ancak yapılan düzenlemede başlangıç tarihi olarak getirilen 8 Eylül 1999 öncesi işe giriş şartı, staj ve çıraklık sigortalarını kapsamadı.

Yüz binlerce staj mağduru, yapılacak düzenleme ile EYT tasarısının kapsamına dahil edilmek istiyor. Seslerini aylardır yetkililere duyurmaya çalışan mağdurlar, Bursa''da kalabalık bir protesto gösterisi düzenledi.

"ŞUBAT AYINDA MÜCADELEMİZİN SONUCUNU ALACAĞIZ"

Yapılan gösteriye katılan Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Onur Önal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Bugün inşallah şubat ayında bu mücadelemizin sonucunu alacağız. Bundan çok eminim. Staj ve çıraklık mağduru kardeşlerimi basın açıklamasında yalnız bırakmak istemedim. Bütün mağdur kardeşlerimle omuz omuza, onların sorunlarını dile getirmek için Bursa''ya gelmiş bulunuyorum. 


STAJ MAĞDURLARI EYT''YE BÖYLE DAHİL OLACAKLAR!

Sözlerine devam eden Önal, EYT düzenlemesinin Meclis''ten geçeceğini ve staj mağdurlarını içermeyeceğini zaten bildiklerini hatırlatarak, "Bizim beklentimiz şubat ayında gelecek torba yasa ile alakalı. Ben eminim ki bu torba yasada staj ve çıraklık mağdurları emekli edilecek" dedi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar