Binance SEC davası sonrasında kadrosunu genişletti!

Binance SEC davası sonrasında kadrosunu genişletti!
Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e bu ayın başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava açılmıştı. Binance, açılan dava sonrasında ekibini güçlendirme girişimlerine devam ediyor.

Yapılan mahkeme dosyalamasına göre, kripto para borsası Binance , Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu davasında firmayı temsil etmesi için Adalet Bakanlığı’nda görev yapan eski bir savcıyı işe aldı.

Dosyalamada, M. Kendall Day’in SEC davasında Binance’in avukatı olarak yer alacağı ifadesi kullanıldı. M. Kendall Day’in Gibson Dunn internet sitesindeki biyografisine göre Day, Gibson Dunn & Crutcher’ın Washington DC ofisindeki ortak olarak görev alırken, 15 yıl boyunca çalıştığı Adalet Bakanlığı Ceza Dairesi’nde eski başsavcı yardımcısı vekili olarak çalışma yürüttü.

Son olarak Day, Adalet Bakanlığı’nda aynı zamanda Kara Para Aklama ve Varlık Kurtarma Bölümü’nün de şef olarak görev yaptı. Gibson Dunn’ın sitesine göre Day bu görevinde, kara para aklama suçlamaları, ertelenmiş kovuşturma anlaşmaları ve finans kuruluşlarını içeren takipsizlik anlaşmaları da dahil olmak üzere bakanlığın kara para aklama programı üzerinde ülke çapında denetim yetkisine sahipti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar