Binance El Salvador’dan lisans aldı

Binance El Salvador’dan lisans aldı
Kripto para borsası Binance, El Salvador’da Bitcoin ve dijital varlık hizmetleri sunmak için lisans aldı. Binance, ülkedeki ilk tam lisanslı borsa olduğuna vurgu yaptı.

Binance, El Salvador’da faaliyet göstermek üzere iki lisans aldığını bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, El Salvador Merkez Bankası’nın (Banco Central de Reserva) Binance‘e Bitcoin hizmetleri sağlayıcısı (BSP) lisansı verdiği belirtildi. Salvador Ulusal Dijital Varlıklar Komisyonu’nun ise geçici olmayan dijital varlıklar hizmetleri sağlayıcısı lisansı (DASP) verdiği ifade edildi.

Borsadan yapılan açıklamada, 18 ülkede faaliyet göstermek için lisans sahibi olduğu belirtildi. Borsanın Kolombiya, Orta Amerika ve Karayipler Genel Müdürü Daniel Acosta yaptığı açıklamada, lisansların El Salvador‘daki kullanıcıların ihtiyaçlarına göre uyarlanmış seçenekler de dahil olmak üzere ürün ve hizmetlerin genişletmesine olanak tanıdığını ifade etti.

El Salvador, Ocak ayında dijital menkul kıymetleri düzenleyen yasa tasarını kabul etmişti. Orta Amerika ülkesi, ‘volkan tahvilleri’ olarak bilinen BTC destekli tahvillerin piyasa sürülmesi için çerçeve oluşturmuştu. (Btc Haber)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar