BİM'den satışa dair resmi açıklama

BİM'den satışa dair resmi açıklama
Abu Dabi merkezli Chimera isimli yatırım şirketi S and P Turkey Shariah Liquid isimli bir şirket kurarak Türk borsasına girdiği ve BİM’den çok büyük oranda hisse aldığı iddia edilmişti.

BİM'DEN SATIŞA DAİR RESMİ AÇIKLAMA

ParaMedya''da yer alan haberle ilgili BİM’den bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada BİM hisselerinin yüzde 35’lik bölümünün satın alındığına yönelik iddiaların gerçekçi olmadığı belirtildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Chimera isimli şirketin kurduğu S&P Turkey Shariah Liquid fonunun, BİM hisselerinin yüzde 35’lik bölümünü satın aldığı haberi gerçeği yansıtmamaktadır.

Bilindiği üzere, şirketimiz hisselerinin %71’lik kısmı halka açık olup Borsa Istanbul’da işlem görmekte ve herkes tarafından alım-satımı gerçekleştirilebilmektedir. Haberde adı geçen Fon’un Borsa İstanbul aracılığıyla Türkiye’deki muhtelif halka açık şirketlerden bir hisse portföyü oluşturmuş olduğu ve bu portföyünün (BİM sermayesinin değil) yüzde 35''lik kısmının BİM hisselerinden oluştuğu anlaşılmaktadır.

Haberinizde değeri 54,6 milyon USD olarak belirtilen hisse alım işlemi eğer gerçekleşmiş ise, bu hisseler BİM’in toplam piyasa değerinin yaklaşık %1,5’ine tekabül edecektir.

Saygılarımızla

BİM A.Ş.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar