Bilim insanları açıkladı: İşte 100 yaşına kadar yaşamanın formülü

Bilim insanları açıkladı: İşte 100 yaşına kadar yaşamanın formülü
Bilim insanları tarafından 100 yaşına kadar yaşamış olan insanların bütün değerleri listelendi. Son yapılan araştırmalarda 60'lı yaşlardan itibaren incelenen kan şekeri düzeyi uzun yaşamanın sırrı.

Bilim insanları, uzun yaşamın sırlarını çözmek adına uzun süredir çeşitli araştırmalar yürütmektedir. Son yapılan bir araştırmada, 100 yaşına ulaşan kişilerin 60'lı yaşlarından itibaren incelenen kan şekeri düzeylerinin, daha kısa ömürlü akranlarına göre daha düşük olduğu tespit edildi.

İsveçli araştırmacılar, 60 yaş üstü 44 bin kişiden kan örnekleri alarak, aralarında yüzlerce 100 yaşına ulaşmış kişinin de bulunduğu bir grup üzerinde çalışma yaptı. Yapılan analizlerde, 100 yaşına kadar yaşayan kişilerin kan şekeri düzeylerinin daha düşük olduğu ve böbrek ile karaciğer fonksiyonlarının daha sağlıklı olduğu ortaya çıktı.

yasli-2.jpg

Araştırmada, 100 yaşına kadar yaşayan katılımcıların 12 biyolojik belirteci, yaşamayanlarla karşılaştırılarak incelendi. Toplam kolesterol, kan şekeri, ürik asit, kreatinin, demir, albümin gibi belirteçler arasında yapılan değerlendirmelerde, daha yüksek demir düzeyleri ve toplam kolesterol düzeyinin, 100 yaşına ulaşma olasılığıyla ilişkili olduğu belirlendi.

Sonuçlar, düşük glikoz, kreatinin, ürik asit ve karaciğer enzim düzeylerinin 100 yaşına ulaşma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösterdi. En düşük ürik asit seviyesine sahip olan bireylerin 100 yaşına ulaşma olasılığı, en yüksek ürik asit seviyesine sahip olanlara göre daha yüksek bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar