Bilge Yılmaz, Merkez Bankası'nın faiz kararına ateş püskürdü: "Yetkiniz yok, cesaretiniz yok, ekibiniz yok"

Bilge Yılmaz, Merkez Bankası'nın faiz kararına ateş püskürdü: "Yetkiniz yok, cesaretiniz yok, ekibiniz yok"
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın PPK toplantısının ardından politika faizini yüzde 15'e yükseltmesine sert tepki gösterdi. Yılmaz “Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), PPK toplantısının ardından faiz artıracağına yönelik kesin beklenti sonucunda piyasalar faizlerin yüzde 20'ye çıkarılacağına yönelik bir fiyatlamaya giderken, 650 baz puanlık artışla faizlerin yüzde 15'e çıkarılması beklentileri karşılamadı.

Karar sonrası döviz hızla yükselirken, dolar kuru ve euro tarihi seviyelerini güncelledi. Karara ekonomi çevrelerinden tepki gelirken, muhalefet partilerinin ekonomi kurmayları ise yeni TCMB yönetimine ateş püskürdü.

"DOĞRULARI YAPMAYA CESARETİNİZ YOKSA BU İŞE TALİP OLMAYACAKTINIZ"

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz da Merkez Bankası'nın faiz adımını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yorumladı. Hükümete ve ekonomi yönetimine yüklenen Yılmaz “Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız” dedi.

Yılmaz Paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 'Doğruları yapmaya cesaretiniz yoksa bu işe talip olmayacaktınız. Yetkiniz yok, cesaretiniz yok, ekibiniz yok, programınız yok. Yarattıkları garabetin kendilerini de yutacağını fark edince AK Parti’nin piyasaya sürdüğü 'rasyonele dönüş' sözünün safsatadan başka bir şey olmadığını bugün açıkça gördük.

bilge1.jpg

'SEÇİM BİTTİ VE HEP BİRLİKTE İKTİDARIN ÇÖZÜMÜNÜ GÖRDÜK'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan Merkez'in kararına ilişkin yaptığı paylaşımda “Seçimlerden önce ana akım TV kanallarında hükümete yakın gazetecilerle ya da siyasetçilerle karşılıklı konuşurken hepsi bir ağızdan aşağıda Sn.Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı tekrar ediyorlardı! İzleyenler bilir, sık sık programın bir noktasında “sizin faiz artırmak dışında çözümünüz yok” diyorlardı! Seçim bitti ve hep birlikte iktidarın çözümünü gördük! İşin daha acısı güven vermeyen halleri nedeniyle faizi artırdıkları ile kalıyorlar!” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar