Biden'dan F-35 açıklaması

Biden'dan F-35 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'in Roma'daki görüşmesi başladı. Görüşmenin 20 dakika sürmesi bekleniyor.  Görüşme öncesinde Biden, gazetecilere F-35 ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD lideri Joe Biden'ın İtalya'nın başkenti Roma'daki görüşmesi başladı. 

G-20 Zirvesi için Roma'da bulunan liderler bir araya geldi. Görüşmede gündeme gelebilecek konuların başında, Türkiye ve ABD arasında krize neden olan Suriye, Libya ve Türkiye'nin ABD'den F-16 alımı gibi bir dizi bölgesel konu geliyor.

Erdoğan, Türkiye'nin taleplerini ve beklentilerini Biden'a anlatacak. Görüşmenin 20 dakika sürmesi bekleniyor.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye saatiyle 21.00'de Roma'dan ayrılarak COP26 iklim zirvesi için İskoçya'nın Glasgow şehrine gitmesi bekleniyor.

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, Biden'ın Erdoğan'a, 'krizlerden kaçınmanın bir yolunu bulmaları gerektiğini' söyleyecek. Yetkiliye göre, "Erdoğan'ın ABD büyükelçisini sınır dışı etmesi halinde iki lider arasındaki görüşme gerçekleşmeyecekti. Sorun en azından şimdilik çözülmüş görünüyor..."

"İYİ BİR GÖRÜŞME YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Zirve öncesi ABD’li gazetecinin Türkiye'ye F-35 vermeyi düşünüyor musunuz sorusuna ABD Başkanı Biden “İyi bir görüşme yapmayı planlıyoruz” şeklinde cevap verdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar