Biden ulusa seslendi: İsrail'e sağlanan finansmanı desteklemeye çağırdı

Biden ulusa seslendi: İsrail'e sağlanan finansmanı desteklemeye çağırdı
Biden, ABD vatandaşlarına seslenebilmek amacıyla ikinci kez konuşmasını Oval Ofis’te gerçekleştirdi. Biden, ABD vatandaşlarını İsrail ve Ukrayna'ya sağlanan on milyarlarca dolarlık finansmana destek vermeye çağırdı.

ÖZLEM BARAN

Biden Beyaz Saray’da Ofis’te gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında alınacak kararların geleceği etkileyeceğini ve eşi benzeri görülmemiş bir katkı sağlayacağını ifade etti.

İNSANİ YARDIM VE SINIR YÖNETİMİ

Biden, Kongre'ye önümüzdeki yıla kadar yaklaşık 100 milyar dolar olması beklenen acil bir finansman talebinde bulunacağını ifade etti. Cuma günü kongrede açıklanacak teklifte Ukrayna, İsrail, Tayvan için para, insani yardım ve sınır yönetimi yer alıyor.

11 EYLÜL SONRASI YAPILAN HATALAR YAPILMAMALI

Konuşma boyunca İsrail ile Ukrayna, Hamas ile Putin arasında karşılaştırmalar yapan Biden, Amerikalıların "öfkeden kör olduğu" 11 Eylül sonrasında, İsrail'in ABD tarafından yapılan "hataların" aynısını yapmaması gerektiğini vurguladı.

screen-shot-2023-10-20-at-3-57-15-am.png

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN VAZGEÇEMEYİZ

Biden, “Ne kadar zor olursa olsun barıştan vazgeçemeyiz, iki devletli çözümden vazgeçemeyiz” diyerek, “ABD, Filistinlilerin onur ve kendi kaderini tayin hakkına bağlılığını sürdürüyor. Hamas'ın eylemleri bunu ortadan kaldırmıyor.”

Biden, "Hamas ve Putin farklı tehditleri temsil ediyor ama bunu ortak olarak paylaşıyorlar. İkisi de komşu demokrasiyi tamamen yok etmek istiyor” dedi.

İSRAİL VE UKRAYNAYA ACİL BÜTÇE TALEBİNDE BULUNACAK

Biden ulusa sesleniş konuşmasında, yarın Kongre'ye, İsrail ve Ukrayna dahil kritik ortaklarımızı desteklemek amacıyla Amerika'nın ulusal güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için acil bütçe talebi göndereceğini ve bunun Amerika'nın güvenliğine nesiller boyu fayda sağlayacak akıllı bir yatırım olacağını ifade etti.

screen-shot-2023-10-20-at-3-57-03-am.png

Ek olarak Biden ABD vatandaşlarına şunları söyledi:
'Amerikan birliklerini tehlikeden uzak tutmamıza yardım edin. Çocuklarımız ve torunlarımız için daha güvenli, daha barışçıl, daha müreffeh bir dünya inşa etmemize yardımcı olun. İsrail'de, bugün ve her zaman halkı korumak için ihtiyaç duydukları şeye sahip olduklarından emin olmalıyız.

Kongre'ye göndereceğim ve isteyeceğim güvenlik paketi, güvenliğimize eşi benzeri görülmemiş bir katkı sağlayacak. İsrail'i daha da güçlendirecek, taahhüt ettiğimiz niteliksel olarak mükemmel askeri üstünlüğe, askeri üstünlüğe sahip olacağız.’

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar