Beyaz Saray'dan flaş Erdoğan açıklaması!

Beyaz Saray'dan flaş Erdoğan açıklaması!
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü olan John Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta ABD’ye düzenleyeceği ziyaret iddialarıyla ilgili konuştu. Kirby, “Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok” sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta resmi bir davetle Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmesi ve ilk kez Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceği iddia ediliyordu. Bir süredir ziyaretin iptal olduğuyla alakalı bazı iddialar dolaşımdayken, Beyaz Saray’dan konuyla alakalı bir açıklama geldi.

erdogan-biden-reu-2052904.jpg

"PROGRAMLANMIŞ BİR ŞEY YOK"

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü olan John Kirby, Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili bir bir soruya, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok” cevabını verdi.

Erdoğan ile Biden son olarak Temmuz 2023’te Litvanya’nın başkenti olan Vilnius’ta yapılan bir NATO Liderler Zirvesi’nde görüşmüştü. Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesinden sonra iki ülke arasındaki ilişkiler de hız kazanmıştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar