Beyaz saçları 15 günde kendi rengine çeviriyor! Meğerse bu kadar kolaymış

Beyaz saçları 15 günde kendi rengine çeviriyor! Meğerse bu kadar kolaymış
Yaş ilerledikçe saçların beyazlaması kaçınılmaz bir süreç, bazen genç yaşlarda da saçlarda beyazlamalar meydana gelebilir. Vitamin ve mineral eksikliği, stres, zararlı alışkanlıklar, hormonal dengesizlikler ve düzensiz beslenme gibi etmenler saçların erken beyazlamasına yol açar.

Saçlardaki beyazlama genellikle yaşlanmanın bir sonucu olarak kabul ediliyor. Saçlardaki beyazlar yaş ilerledikçe artıyor. Yapılan araştırmalar, saç beyazlamasının, saç rengini veren pigment olan melanin üretimindeki azalmadan kaynaklandığını gösteriyor. Zamanla, saç köklerindeki melanin üreten hücreler hasar görebilir veya ölebilir, bu da melanin üretiminin azalmasına ve saçların beyazlamasına neden olur.

sac-beyazlama-ej2w-cover.webp

Saçlarınızdaki beyazları kapatmak için saç boyalarını tercih edebilirsiniz. Ama sürekli olarak saç boyamak saçlara zarar verebilir ve saçların yıpranmasına, dökülmesine ve mat bir görünüm kazanmasına neden olur. Şu anda saçın erken beyazlamasını tamamen önleyen bir tedavi bulunmasa da, bazı yaşam tarzı değişiklikleri ve doğal tedaviler beyazlamayı yavaşlatır veya önler.

65f3e7ff9b6b9bf19f18895e.webp

Doğal yöntemlerle beyaz saçları azaltmak veya eski rengine döndürmek mümkün. Pancar suyu, kına, ravent otu, papatya, ceviz ve limon suyu gibi doğal malzemeler saçların beyazlamasını engellemeye veya azaltmaya yardımcı olur.

65f3e7ff9b6b9bf19f188962.webp

Pancar suyu saçları besler ve beyazlamayı engellemeye yardımcı olur. Kına, saçları beslerken beyazları kapatmada etki sağlar. Ravent otu, saçlara kırmızımsı bir ton verir. Papatya, saçlara ışıltı katar ve açık sarı bir renk verirken, ceviz saçları besler ve koyu bir renk sağlar. Limon suyu ise saçlara canlılık ve aydınlık bir görünüm kazandırır.

Bu doğal yöntemlerle saçlardaki beyazları azaltmak mümkün.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar