Beşiktaş lige galibiyetle başladı

Beşiktaş lige galibiyetle başladı
Beşiktaş, 2022-2023 sezonu ilk hafta maçında sahasında karşılaştığı Kayserispor'u 90+6. dakikada Ghezzal'ın attığı golle 1-0 mağlup etti.

Vodafone Park''ta oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi.

Konuk ekip Kayserispor, Karimi''nin 67. dakikada ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kart sebebiyle mücadelenin son bölümünü 10 kişi oynadı.

Beşiktaş''ın 84. dakikada Cenk Tosun ile bulduğu gol, ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Beşiktaş''ta ise Cenk Tosun uzatma dakikalarında arka arkaya gördüğü iki sarı kartın ardından 90+4''te kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Siyah-beyazlılarda 90+6. dakikada sahneye Ghezzal çıktı, Cezayirli yıldız Weghorst''un pasında plase bir vuruşla topu ağlara göndererek takımına 3 puanı kazandıran isim oldu.

Süper Lig''in 2. haftasında Beşiktaş deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak, Kayserispor ise İstanbulspor''u konuk edecek.

 

CENK TOSUN''DAN ''KIRMIZI'' BAŞLANGIÇ

Tecrübeli golcü, siyah-beyazlı takımla 3. döneminin ilk maçında kırmızı kartla oyundan atıldı.

90+1. dakikada yaptığı faulün ardından sarı kart gören Cenk Tosun, 2 dakika sonra ise ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

ISMAEL''DEN MAÇ SONU AÇIKLAMASI

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, Kayserispor maçı ile ilgili yaptığı açıklamada “Geliştireceğimiz yerler var. Hafta hafta daha iyi olacağız” dedi. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

 Ismael, "Maç sonundaki durum mantalitemizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Taraftara bu atmosfer için teşekkür ediyorum, bu maçı hep beraber kazandık. İlk maç zor geçti. İlk maçlarda nerede olduğunuzu görürsünüz. Geliştireceğimiz yerler var. Hafta hafta daha iyi olacağız. Şimdi dinleneceğiz ve Alanyaspor maçına hazırlanacağız” şeklinde konuştu.
“Kilit oyuncular mahrum olunca işler karışıyor”

Deneyimli çalıştırıcı, Welinton ve Josef''in sakatlıklarının oyun planlarında değişikliğe yapmalarına sebep olduğunun altını çizerek, "Transfer çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Transfer sezonu devam ediyor. Daha vaktimiz devam ediyor. Geliştirmemiz gereken yerler var. Bazı kilit oyunculardan mahrum olunca işler karışıyor” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY YÜZDE 100 DEĞİL"

Siyah-beyazlıların yüzde 100 hazır olmadığını vurgulayan Ismael, "Geçen hafta Sampdoria maçında fırsatlar bulduk. 34 kez rakip ceza sahasında topla buluştuk. Her şey şu anda yüzde 100 değil. Önemli olan bu dönemde puanlar kazanmak ve özgüvene sahip olmak. Daha erken gol atmalıydık ama son 2 maçta iyi sinyaller verdiğimizi düşünüyorum. Biraz sabır göstermek gerekiyor. Farklı zamanlarda farklı oyuncular aramıza katıldı. Örneğin Saiss''in bizimle 3. haftası. Bugün tecrübesiyle oynadı. Maç maç hafta hafta daha da güçleneceğiz” açıklamasını yaptı.

"YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM”

Welinton''ın transferinin gündemde olduğu yönündeki gelen soruya Valerien Ismael, "Welinton konusunda yorum yapmak istemiyorum. Sakatlığı nedeniyle bizim için büyük bir kayıp. Sampdoria maçında iyi bir stoper hattımız olduğu izlenimi de verdi” yanıtını verdi.

“GEREKİRSE DEĞİŞTİRİRİZ”

Valerien Ismael, oyun sistemini sık sık değiştirebileceğini vurgulayarak, "Üçlü sistemi biliyoruz, bu konuda iyi bilgilerimiz var. Maçı kazandıracak hamlelere karşı hep esnek olduğumu söylemiştim. 3-4-3 ya da 4-3-3 konusunda esnekliğimiz devam edecek. Bir şeyleri değiştirmek gerekirse değiştiririz." ifadelerini kullandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada ceza yayına yakın bir noktadan Weghorst''un şutunda top yandan dışarı çıktı.

9. dakikada Bertolacci''nin ara pasında topla buluşan Gavranovic kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı auta gönderdi.

33. dakikada Carole ceza sahası dışından yerden sert vurdu, kaleci Ersin topu köşeden çıkardı.

44. dakikada sol kanattan Masuaku''nun yerden ortasında ceza sahası içinde Weghorst''un şutu kaleci Bilal''de kaldı.

59'' N''Koudou''ya faul yapan Ali Karimi sarı kart gördü.Sarı Kart - Ali Karimi

67'' Karimi ceza yayı gerisinde Salih''e yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.İkinci Sarı - Ali Karimi

90'' GOL! 90+5'' Beşiktaş, Ghezzal''le 1-0 öne geçti. Ceza yayı üstünde topu önüne alan Ghezzal''in sert şutunda top ağlara gitti.Gol - Rachid Ghezzal

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Ümit Öztürk, Osman Gökhan Bilir, Murat Tuğberk Curbay

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Necip, Saiss, Masuaku, Salih, Gedson, Kartal, Ghezzal, Muleka, Weghorst

Yedekler: Emre Bilgin, Montero, Emrecan Uzunhan, Umut Meraş, N''Koudou, Oğuzhan Akgün, Berkay Vardar, Boyd, Cenk Tosun, Kenan Karaman
Teknik Direktör: Valerien Ismael

Kayserispor: Bilal, Onur, Hosseini, Kolovetsios, Carole, Cardoso, Karimi, Bertolacci, Emrah, Thiam, Gavranovic

Yedekler: Cenk Gönen, Ramazan Civelek, Gökhan Sazdağı, Mensah, Campanharo, Yaw Ackah, Mustafa Pektemek, Mane, İlhan Parlak, Nurettin Korkmaz
Teknik Direktör: Çağdaş Atan

AYRILANLAR, KALANLAR

Kara Kartal''da yeni sezon geçen yıl takımın başına gelen Fransız teknik adam Valerien Ismael yönetiminde açıldı. Kadrosuna Gedson Fernandes, Jackson Muleka, Romain Saiss, Wought Wghorst, Arthur Masuaku, Emrecan Uzunhan ve Cenk Tosun gibi isimleri katan siyah beyazlılar, Rıdvan Yılmaz, Cyle Larin, Güven Yalçın, Alex Texeira, Domaoj Vida, Oğuzhan Özyakup, Jeremaın Lens, Adem Ljajıc, Fabrıce Nsakala, Douglas, Mitchy Batshuayi, Miralem Pjanic, Gökhan Töre ve Can Bozdoğan ile yollar ayrıldı. Mehmet Topal ise aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

Y.KAYSERİSPOR TRANSFER YAPAMADI

Transfer yasağından dolayı bu dönem kadrosuna herhangi bir takviye yapamayan Y.Kayserispor ise sezona genç teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde giriyor. Geçen sezonu kiralık olarak başka takımlarda geçiren Anthony Uzodimma ve Yaw Ackah sarı kırmızılı takıma dönüş yaparken; geride kalan sezonun başında sakatlandığı için lisansı askıya alınan Ali Karimi''nin de lisansı çıkarıldı. Uğur Demirok, İbrahim Akdağ, Silvıu Lung, Emre Demir, Mert Çetin ve Abdülkadir Parkam ise takıma veda etti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar