Beşiktaş’ın yeni başkanı Hasan Arat’ın şirketleri borsadan neden men edilmişti? Hisse alanlara ne oldu

Beşiktaş’ın yeni başkanı Hasan Arat’ın şirketleri borsadan neden men edilmişti? Hisse alanlara ne oldu
Beşiktaş’ın 35. Başkanı seçilen Hasan Arat’a ait Arat Tekstil’in hisse senetlerinin 2008 yılında borsada men edilmesi yeniden gündeme geldi.

İMKB Yönetim Kurulu 14 Kasım 2008 tarihli toplantısında, Hasan Arat’ ait Arat Tekstil’in hisse senetlerini sürekli olarak işlem görmekten men ederek Borsa pazarlarından çıkarılmasına karar vermişti.

ha1.jpg

İMKB söz konusu kararı alırken Şirketin Borsa’ya aylık bildirimde bulunma yükümlülüğünü yerine getirmemesini, mali tablolarını göndermemesini, İstanbul Borsa’sına ödemekle yükümlü olduğu ücretleri ödememesini gerekçe olarak göstermişti.

ha2.jpg

Hasan Arat‘ın sahibi olduğu Arat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye (Şirket) ilişkin olarak 14.11.2008 tarihli İMKB Günlük Bülteni’nde yayınlanan haberde;

“Borsamız Yönetim Kurulu’nun 14.11.2008 tarihli toplantısında, hisse senetleri Borsa kotundan daha önce çıkarılıp geçici olarak işlem görmekten men edilmiş olan ve halen Borsa Dışı Toptan Satış İşlemlerine konu olan Arat Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili olarak;

– Aylık bildirim yükümlülüklerini yerine getirmemesi,

– 30.06.2007 döneminden sonraki dönemlere ait mali tablolarını göndermemesi,

– Borsa’ya ödemekle yükümlü olduğu ücretleri ödememesi, nedenleriyle İMKB Kotasyon Yönetmeliğinin 27 ve 24. Maddesinin (b), (c), (d) ve (h) bentleri gereğince;

Şirketin hisse senetlerinin sürekli olarak işlem görmekten men edilmesine ve Borsa Pazarlarından çıkarılmasına, karar verilmiştir.

Buna göre, söz konusu Şirketin hisse senetlerinin Borsa dışında Sermaye Piyasası Kurulu’nun 19/07/2002 tarihli düzenlemesi kapsamında aracı kurumlar vasıtasıyla işlem görmesi mümkün bulunmamaktadır.”

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar