Beşiktaş'ın Kayseri'de aldığı büyük risk ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...

Beşiktaş'ın Kayseri'de aldığı büyük risk ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı...
Kayserispor, Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında sahasında Beşiktaş’ı ağırladı. Beşiktaş, Kayserispor ile 0-0'lık skorla berabere kaldı. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı Karşılaşmayı değerlendirdi...

BEŞİKTAŞ'IN KAYSERİ'DE ALDIĞI BÜYÜK RİSK NE?

Ligde Trabzonspor'u, kupada da deplasmanda Antalyaspor'u dize getiren Beşiktaş, Kayserispor deplasmanında çıkışını sürdürmek istiyordu..

Siyah-beyazlılarda Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Milot Rashica, Jonas Svensson, Salih Uçan, Alex Oxlade-Chamberlain, Amir Hadziahmetovic, Tayfur Bingöl, Arda Kılıç, Emrecan Uzunhan ve Arthur Masuaku'nun yanı sıra takımdan ayrılan Jean Onana, Eric Bailly ile Valentin Rosier yoktu..

Yeni transferlerden orta saha virtüözü olarak lanse edilen Arnavut yıldız Ernest Muci ve İngiliz stoper Joe Worrall ilk 11'de yer alırken; Libyalı ön libero Mohamed Al-Musrati de Omar Colley ve Ante Rebic ile birlikte yedekler sırasındaydı..

Sol bek olarak Umut Meraş ve Emrecan Terzi varken Bakhtiyor Zaynutdinov'a şans veren Teknik Direktör Fernando Santos, Ganalı stoper Daniel Amartey'i ön libero pozisyonunda görevlendirmiş; Jackson Muleka-Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy'la 3 santrfor olarak oynuyordu...

Kayseri gibi bir deplasmanda 3 santrforla birden oynamak büyük riskti.

Teknik Direktör değiştirdikçe transfer tahtasını açan ev sahibi Kayserispor da son günlerde yine kadrosunu şişirmişti..

Olivier Kemen ve Mame Thiam'ın takımdan ayrılması dışında Kartal Kayra Yılmaz, Majid Hosseini, Carlos Mane, Anthony Uzodimma, Baran Gezek ve Stephane Bahoken kadroda yoktu..

Yeni transferlerden Karagümrük'ten gelen Özbek orta saha oyuncusu Otabek Shukurov; Konyaspor'dan da hatırladığımız 10 numara pozisyonundaki Faslı Mehdi Bourabia ve Haitili golcü Duckens Nazon ilk 11'deydi...

Beşiktaş'tan kovularak Kayserispor'un başına geçen Teknik Direktör Burak Yılmaz da Ali Karimi, Yaw Ackah, Dimitrios Kolovetsios ve Ramazan Civelek gibi önemli oyuncularını yedek soyundurmuş; yeni transferlerden medet ummuştu...

Maçın hemen başında Gökhan Sazdağı'nın vuruşunu Beşiktaş kalecisi Mert Günok kurtarırken, yeni transfer Ernest Muci'nin sol çaprazdan vuruşunu bu kez de Kayserispor file bekçisi Bilal Bayazıt kornere çeldi..

Kayserispor'da Necip Uysal'ın hatasında Miguel Cardoso'nun orta şut karışımı vuruşu kaleci Mert Günok'ta kalırken; bir diğer file bekçisi Bilal Bayazıt elinden kaçırdığı meşin yuvarlağı Beşiktaşlı Jackson Muleka'nın önünde yeniden kontrol edince takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti..

Ev sahibi Kayserispor ikinci yarıya da hızlı başladı... Miguel Cardoso'nun sol çaprazdan vuruşu direkten auta giderken; bir pozisyon sonrasında Gökhan Sazdağı'nın sağ taraftan ortasına Otabek Shukurov'un uzak direğe doğru yönelen kafa vuruşuna Aylton Boa Morte ayak koyamayınca sarı-kırmızılılar mutlak gol fırsatlarından sonuç alamadı..

Beşiktaş'ta Ernest Muci'nin pasında Cenk Tosun'un vuruşu kaleci Bilal Bayazıt'ta kalırken; golcü futbolcu kendisini oyundan alarak yeni transfer Mohamed Al-Musrati'yi sahaya süren Teknik Direktör Fernando Santos'a tepki gösterdi..

Kayserispor'daysa Aylton Boa Morte'nin kafa vuruşu auta giderken Teknik Direktör Burak Yılmaz, orta sahada önemli işler yapan Otabek Shukurov'un yerine Ali Karimi'yi sahaya sürdü..

Beşiktaş'ta Ante Rebic ve Emrecan Terzi kenara oyuna girerken, Jackson Muleka'yla Bakhtiyor Zaynutdinov kenara geldi.. Kayserispor'daysa Eray Özbek'in yerine Ramazan Civelek oyundaydı..

Ev sahibi Kayserispor oldukça tehlikeli gelirken, Ramazan Civelek'in sol çaprazdan vuruşunu kaleci Mert Günok soluna giden meşin yuvarlağı köşeden güzel bir hamleyle uzaklaştırırken, bir pozisyon sonrasında kale ağzında gerilerden gelen stoper Arif Kocaman'ın vuruşu üstten az farkla auta gitti..

Maçın kalan dakikalarında da sonuç gelmeyince Beşiktaş Kayserispor deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldı..

Her iki takım da 2'şer puan kaybetti..

Kayserispor'da yeni transferlerden sadece Karagümrük'ten gelen Otabek Shukurov oyundan çıkana kadar mükemmele yakın oynadı..

Daha önce eski menajeri Süleyman Hurma'nın Başkanlığını yaptığı Karagümrük'ten Andrea Bertolacci'yi alıp anında transfer yasağı alan Kayserispor acaba aynı kaderi Otabek Shukurov transferinde de yaşar mı?

Onlara tavsiyem "Fazla HURMA yemeyin"...

Miguel Cardoso'yla etkili olmaya çalıştılar ancak sonuca ulaşamadılar..

Ben Gineli stoper Julian Jeanvier'yi de beğendim...

Galatasaray'dan da hatırladığımız Fransız sol bek Lionel Carole; Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci'ye adım attırmadı..

Aslında iyi bir futbolcu gibi gözüken ve ayakları iyi olan Ernest Muci; Beşiktaş seviyesinde mi tartışılır...

Kumaşı iyi olan Ernest Muci sanki bana Başakşehir tarzı takımlarda daha faydalı olur gibi geliyor ancak bekleyip göreceğiz..

Mohamed Al-Musrati ise kısa süre oyunda kalmasına rağmen güçlü fiziğiyle hemen kendisini belli etti ancak Gedson Fernandes çok kaçak güreştiği için birlikte oynamalarında sorun yaşanabilir..

Beşiktaş'ın İngiliz stoperi Joe Worrall oldukça ağır... Savunmayı yönetme olayı iyi ancak daha önce de belirttiğim gibi takım arkadaşlarını zaman zaman oyun içinde bozup hamle hataları yapabiliyor... Allah'tan Kayserispor beceriksizdi de mağlubiyet yaşanmadı..

Ben Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos'un yerinde olsam sol kanatta Ante Rebic'le başlar; Cenk Tosun-Semih Kılıçsoy ve Jackson Muleka santrfor 3'lüsünden birini yedek soyundururdum..

Kayserisporluların "usulsüz transfer" yaparak Beşiktaş'a gittiği iddiasıyla yuhaladıkları Onur Bulut, Miguel Cardoso karşısında oldukça ezildi...

Bir sözüm de beIN Sports'tan maçı anlatan spiker arkadaşımız Yalçın Çetin'e...

İlk yarıda Necip Uysal kafasıyla topu Kayserisporlu Miguel Cardoso'nun önüne atıyor ve pozisyon sırasında Yalçın Çetin "Necip Uysal'dan kritik müdahale" diyor...

Acaba Miguel Cardoso golü atsa Yalçın Çetin yine "Kritik müdahale" diyecek miydi?

Spiker arkadaşlarımıza tavsiyem sadece maçı anlatın.. Zira gereksiz yoruma kaçınca fahiş hatalar yapabiliyorsunuz.. Bugün Yalçın Çetin ucuz kurtuldu..

Sonuçta Beşiktaş 40 puanla 4'üncü sıraya düşerken; Çağdaş Atan ve Recep Uçar sonrası Burak Yılmaz'la birlikte 3'üncü Teknik Direktörüyle çalışan Kayserispor da bu beraberlikle bu sezon sadece Volkan Demirel'le çalışan Hatayspor'un 1 puan önüne geçerek 29 puanla 12'nci sırada yer aldı..

Beşiktaş'a lig ve kupa sınavlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar