Beşiktaş'ın ev sahipliği yaptığı derbide kazanan yok!

Beşiktaş'ın ev sahipliği yaptığı derbide kazanan yok!
Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Dev karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

BEŞİKTAŞ'IN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI DERBİDE KAZANAN YOK!

Spor Toto Süper Lig''in 36. haftasında Beşiktaş, sahasında Fenerbahçe''yi konuk etti.  Sarı-lacivertliler önümüzdeki hafta sahasında VavaCars Fatih Karagümrük''ü konuk edecek. Siyah-beyazlı ekip ise Göztepe deplasmanına gidecek.  Bu skorla Fenerbahçe puanını 69 yaptı. Beşiktaş ise 55 puana yükseldi.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
90'' Karşılaşma sona erdi.
 
81'' Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Can''ın kafa vuruşunu Altay son anda kurtarıyor.
 
65'' Rıdvan Yılmaz''ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Luiz Gustavo topu uzaklaştırmayı başarıyor.

61'' Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan İrfan Can Kahveci''nin doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

54'' Rachid Ghezzal''ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan auta gidiyor.

46'' Vodafone Park''ta ikinci yarı başlıyor.

45'' Hakem Arda Kardeşler ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1''lik eşitlikle tamamlanıyor.

37'' Kazanılan serbest vuruşu kullanan İrfan Can Kahveci''nin doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top barajdan geri geliyor.
 
31'' GOL! Beşiktaş, Rachid Ghezzal ile skoru 1-1 yapıyor.

30'' Beşiktaş bir kez daha penaltı kazanıyor!

23'' Diego Rossi''nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Serdar Dursun''un sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Ersin Destanoğlu topu kornere çelmeyi başarıyor.

13'' Beşiktaş gole çok yaklaşıyor. Rıdvan''ın ortasında Larin topa vuramıyor.

9'' Michy Batshuayi penaltıyı kaçırıyor.

7'' Beşiktaş penaltı kazanıyor! Filip Novak''ın ceza alanı içinde topa elle yaptığı müdahale sonrasında hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösteriyor.

6''GOL! Fenerbahçe Novak ile 1-0 öne geçiyor.
 
2'' İrfan Can Kahveci, başına isabet eden yabancı bir madde sonrasında 1. dakikada yerde kalıyor. 
 
1'' Karşılaşma hakem Arda Kardeşler''in düdüğüyle başlıyor.
 

VALERIAN ISMAEL: ÇOK ÜZGÜNÜM

Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael, Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş taraftarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Ismael, "Taraftarımıza çok teşekkür etmek istiyorum, buraya gelmeden önce de Beşiktaş taraftarının tutkusundan bahsetmişlerdi. Taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. İnanılmaz bir destek verdiler. 29 yıldır futbolun içindeyim, böyle bir şey görmedim! Benim için çok özel bir gece olarak kalacak" dedi.

Fenerbahçe karşısında çok fazla fırsat yakaladıklarını ifade eden Ismael, "Çok iyi oynadık, her şeyi yaptık, pozisyona girdik, mücadele ettik, savaştık... Bu durum beni çok mutlu ediyor, gerçekten takımımla gurur duyuyorum. Her şeyi yapmamıza rağmen kazanamadığımız için çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Farklı mevkilerde görev yapan Kenan Karaman ve Umut Meraş''ın performansından memnun olduğunu belirten Ismael, "İkinci penaltı pozisyonunda Kenan''dan tam olarak istediğimiz buydu... Umut Meraş da aynı şekilde.. Gelecek sezonda hangi futbolcuları, nasıl esnek kullanabileceğimiz konusunda bize çok önemli ipuçları geldi" şeklinde konuştu.

NOVAK''TAN 1 GOL, 2 PENALTI

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe’nin Beşiktaş ile oynadığı derbi mücadelesinde sarı-lacivertli futbolcu Filip Novak, 6. dakikada takımını öne geçiren golü kaydederken, 7. dakikada ise topa elle müdahalesi sonucunda penaltı yaptırdı. Bathuayi penaltı vuruşundan yararlanamazken, Novak bu kez 28. dakikada ceza sahası içinde Kenan Karaman’a yaptığı müdahale sonrası penaltıya sebep oldu. Ghezzal, penaltı vuruşunu gole çevirirken, Filip Novak ise müsabakayı 1 gol, 2 penaltı ile tamamladı. 

FENERBAHÇELİ KADIOĞLU: TUZAĞA DÜŞTÜK

1-1 sona eren karşılaşmanın ardından Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu ve Marcel Tisserand açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi''ne katılmak istediklerini söyleyen Ferdi Kadıoğlu, "Derbiler bizim için çok önemli, her şeyimizi verdik ve 2-0''ı bulabilirdik. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi''nde olmak istiyoruz, o yüzden bizim için her puan önemli. 1 puan idare eder" diye konuştu.

Kadıoğlu, "Gerçekten zor bir maçtı bizim için. İlk yarıda bizi provoke etmeye çalıştılar, biz de tuzağa düştük. Bizim için akıllıca bir hareket değildi. Önümüzdeki hafta oynayacağımız maçta üç puan almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İLK 11''LER

Beşiktaş: Ersin, Serdar, Welinton, Umut, Kenan, Josef, Emirhan, Rıdvan, Ghezzal, Batshuayi, Larin
 
Fenerbahçe: Altay, Nazım, Tisserand, Novak, Ferdi, Gustavo, Mert Hakan, İrfan Can, Zajc, Rossi, Serdar Dursun
 

 
REKABETTEN NOTLAR
 
İki takım birbirlerine karşı en farklı skorları yedişer gol atarak kazandı. Beşiktaş, 23 Mart 1941''deki özel karşılaşmayı 7-1 kazandı. Siyah-beyazlılar, 6 Ocak 1990''da Fenerbahçe''yi 5-1 yenerek ligde rakibine karşı en farklı skorlu galibiyetine ulaştı.
 
Fenerbahçe ise siyah-beyazlı rakibi karşısında en farklı skorlu galibiyetini 6 Aralık 1958''de oynanan özel maçta 7-0''lık skorla aldı. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş''a karşı ligdeki en farklı skorlu galibiyetini 7 Mart 1976 ve 7 Ekim 2012''de 3-0''lık sonuçlarla yaşadı.
 
EN GOLLÜ MAÇLAR
 
İki rakip arasında geride kalan 354 maçta, penaltılar hariç en fazla golün atıldığı karşılaşmada sporseverler 9 gol izledi.
 
İnönü Stadı''nda 11 Ağustos 1974''te yapılan TSYD Kupası maçını Beşiktaş 5-4 kazanırken, filelere giden 9 gol, 98 yıllık rekabette bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.
 
Beşiktaş ile Fenerbahçe 19 Mayıs 1955''te Atatürk Kupası''nda karşı karşıya gelirken, mücadele 4-4 beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe, 1 Temmuz 1960''daki Cemal Gürsel Kupası karşılaşmasını ise 6-2 kazandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar