Beşiktaş'ın borcunu duyanlar kulaklarına inanamadı

Beşiktaş'ın borcunu duyanlar kulaklarına inanamadı
Beşiktaş Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk kulübün borcunu açıkladı.

TANER YENER-GÜNBOYU

6 MİLYAR 696 MİLYON 974 BİN TL BORÇ

Beşiktaş Divan Kurulu toplantısında yapılan açıklamaya göre siyah-beyazlı kulübün toplam 6 milyar 696 milyon 974 bin TL olduğu ifade edildi.

Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk tarafından yapılan açıklamaya göre Beşiktaş’ın toplam borcu 31 Mayıs tarihi itibarıyla 6 milyar 696 milyon 974 bin TL. Özgür Şentürk yaptığı konuşmada, siyah-beyazlı kulübün borcunu, alacaklarını ve Beşiktaş’ın ödemesi gereken faiz, ana para ve borçlarla ilgili detaylı bilgi verdi.

"DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR"

Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, borcun açıklanmasının öncesinde yaptığı konuşmada, siyah-beyazlı kulübün borcunun kontrol edilebildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Beşiktaş’ın değişmeye ihtiyacı var. Geleneksel yönetim şekliyle, geleneksel gelirleriyle finansal tablonun döndürülmez olduğunu görüyoruz. Son divan kurulu toplantısında borcun kontrol edilebildiğini söylemiştik. 6,9 milyar brüt, 6,7 milyar TL de net borcumuz var. Bunun da yarısı finansal borçlardan oluşuyor. Bu planlamada ilk olarak borcu yönetmek ve kontrol etmemiz gerekiyordu, birinci aşamayı tamamladık. Beşiktaş’ın finansal olarak başarılı olması, sürdürülebilir başarının en temel kriteri olan finansal sürdürülebilirliği sağlamak için gelirleri arttırmamız gerekiyor."

'KAVGAYI BIRAKMAMIZ GEREKİYOR'

"Beşiktaşlılar olarak artık kavgayı bırakmamız gerekiyor.Biz ayrıştığımız sürece dışarıda rekabet edemeyiz. Beşiktaş’ın hedefinin sadece Türkiye’de kupa olmaması gerekiyor. Beşiktaş’ın Avrupa’da da kupayı hedeflemesi lazım. Türk sporundaki gelirlerin yüzde 60’ı artık sabit. Ticari gelirler ise sizin kontrolünüzde. Beşiktaş’ın avro bazında 240 milyon avro civarı borcu var. Beşiktaş 2017 yılında 220 milyon avro gelir elde etti. Beşiktaş’ın potansiyel geliri bugünkü borcu kadar. Potansiyelimizi kullanabiliriz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar