Beşiktaş'ı Antalya'da kim ipten aldı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Beşiktaş'ı Antalya'da kim ipten aldı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Antalyaspor'a konuk oldu. Beşiktaş Antalyaspor'u 2-1'lik skorla mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

BEŞİKTAŞ'I ANTALYA'DA KİM İPTEN ALDI?

Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Başakşehir, Karagümrük, Konyaspor ve Ankaragücü'nden sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıkacak son takım Antalyaspor-Beşiktaş maçıyla belli oldu..

Siyah-beyazlılarda takımdan ayrılan Valentin Rosier, Eric Bailly ve Jean Onana'nın yanı sıra Vincent Aboubakar, Jonas Svensson, Rachid Ghezzal, Omar Colley, Salih Uçan, Alex Oxlade Chamberlain, Arthur Masuaku ve Emrecan Uzunhan kadroda yoktu..

Nottingham Forest'ten transfer edilen İngiliz stoper Joe Worrall ise yedekler arasında yer alırken; maçın başında Cenk Tosun'un ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan vuruşunu kaleci Helton Leite kornere çeldi..

Şampiyon Beşiktaş sonrası Devler Ligi'nde SIFIR çekip gönderilen; uzun süre takım bulamayıp Nuri Şahin'in Dortmund'a dönüşüyle Antalyaspor'un Teknik Direktörü olan Sergen Yalçın ise cumartesi günkü Fenerbahçe maçından farklı olarak, Erdoğan Yeşilyurt'un yerine sağ bek olarak Bünyamin Balcı'yı görevlendirmişti... İsrailli Sagiv Jehezkel kadroda yoktu..

Ev sahibi Antalyaspor'da Adam Buksa, Güray Vural ve Zymer Bytyqi kaleyi bulamazken, Beşiktaş'ta da Semih Kılıçsoy'un kafa vuruşu az farkla auta gitti..

Antalyaspor 31'inci dakikada golü buldu... Sol taraftan Güray Vural'ın ortasında Beşiktaşlı Umut Meraş'ın kafayla uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak sağ çaprazda Zymer Bytyqi'nin önüne düşünce Norveç asıllı Kosovalı yıldızın plasesi kaleci Mert Günok'un sağından filelere gitti ve Antalyaspor Beşiktaş karşısında soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, ikinci yarıda Umut Meraş ve Ante Rebic'e kemendi atarken Emrecan Terzi ile Jackson Muleka'yı sahaya sürerek daha agresif bir takım istiyordu..

Ancak 70 dakika böyle bir oyun hiç oynanamadı... Sadece Milot Rashica'nın 2 vuruşu auta giderken, Antalyaspor'daysa Adam Buksa kaleyi bulamadı...

Antalyaspor'un Portekiz asıllı Brezilyalı file bekçisi Helton Leite yan toplarda zayıf bir file bekçisiydi.. Beşiktaş gol için kanatları kullanmalıydı.. Nitekim 70'inci dakikada jetonları düştü ve beraberlik golüne ulaştılar..

Milot Rashica'nın sağ taraftan sol ayağıyla yaptığı ortada yan toplarda zamanlama hataları yaptığını söylediğimiz kaleci Helton Leite yine "git-gel" yapınca kafayı çakan Jackson Muleka Beşiktaş'a 1-1'lik beraberliği getirdi..

Golden sonra Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy kaleci Helton Leite'nin üzerine vururken, Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın golü atan Zymer Bytyqi ve Dario Saric'in yerlerine Erdoğan Yeşilyurt ile Erdal Rakip'i sahaya sürdü..

Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın yerine Tayfur Bingöl oyuna girerken 88'de galibiyet golünü buldular..

Cenk Tosun'un rakibi Bünyamin Balcı'yı oyundan düşürüp derinlemesine attığı topta Antalyaspor savunması önde yakalanınca 46'da oyuna giren Jackson Muleka, kaleci Helton Leite'yi çalımlayıp meşin yuvarlağı boş kaleye yollayınca kendisinin ve Beşiktaş'ın 2'nci golünü atarak siyah-beyazlılara 2-1'lik üstünlüğü ve çeyrek finali getirdi..

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın oyunu okuyamadığı bir kez daha gözler önüne serildi..

Futbolcuyken "Ben adam olmam" diyen Sergen Yalçın, takımın tek golünü atann Zymer Bytyqi'yi skor 1-1'ken neden oyundan çıkardığını ve oyunu forse edebilecek Sander Van de Streek'i neden oyuna sokmadığının hesabını vermelidir...

Sergen Yalçın'ın gole ihtiyaç varken hücuma çıkıp kafa golleri atabilecek Brezilyalı stoper Naldo Fereira'yı oyuna sokmaması da garipti...

Beşiktaş Jackson Muleka'nın Antalyaspor savunmasının ağırlığından ve kaleci Helton Leite'nin yan top zaaflarından faydalanmasıyla sonuca gitti ve turu geçti...

3 Aralık 2023 tarihinde göreve geçen Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'a bir tavsiyem olacak..

Lütfen artık açıklama yaparken menajerleri hedef göstermeyi bırakın!

Zira siz bu futbolcuları "öpücükle" kadronuza katmıyorsunuz...

Hoş bugün sağ bekiniz Onur Bulut 22 Ocak 2023 tarihindeki Kayserispor-Beşiktaş maçı sonrası dönemin Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından şapur şupur öpülmüş ve 6 Şubat depreminden istifade 8 Şubat 2023 tarihinde Beşiktaşlı olmuştu...

12 Şubat Pazartesi günü de rakip yine Kayserispor, yine deplasman...

Nottingham Forest'tan transfer edilen ve son anlarda Semih Kılıçsoy'un yerine oyuna giren Joe Worrall; izlediğim tüm maçlarda yanında oynayan stoperleri "bozmasıyla" ünlü.. Bunun sonucunda da takımına bol bol gol yedirdi..

İngiliz takımı Nottingham Forest, "kaptanını" neden gözden çıkarır ve gönderir anlamak zor...

Umarım Beşiktaş'ta faydalı olur..

Süper Lig'in kalitesiz oluşu belki de İngiliz stoper Joe Worrall'ı parlatacaktır..

Beşiktaş'ı kutluyor; kalan maçlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar