Beşiktaş-Sporting Lizbon maçıyla ilgili son detaylar

Beşiktaş-Sporting Lizbon maçıyla ilgili son detaylar
Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk iki maçından puansız ayrılan Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, sahasında konuk edeceği Sporting Lizbon'u mağlup etmek istiyor. Beşiktaş-Sporting Lizbon maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ve muhtemel 11'ler...

Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş , UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında Sporting Lizbon'u konuk edecek. Borussia Dortmund ve Ajax karşısında kayıp yaşayan Kara Kartal, Vodafone Park’ta konuk edeceği Sporting'i devirip şeytanın bacağını kırmak, üst tur şansını sonuna kadar zorlamak istiyor.

Beşiktaş, Başakşehir mağlubiyeti sonrasında hem Şampiyonlar Ligi’nde umutlanmak hem de Galatasaray derbisi öncesinde morallenmek isterken teknik direktör Sergen Yalçın, takımının başında ilk Avrupa galibiyetini yaşamak için sahaya çıkacak. Bu akşamki dev karşılaşmada tribünlerde 20 bin Siyah-Beyazlı’nın olması bekleniyor.

Beşiktaş-Sporting Lizbon maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? 

Vodafone Park'ta oynanacak Beşiktaş-Sporting Lizbon maçını Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Bu akşam TSİ 19.45'te başlayacak ve Exxen'den naklen yayınlanacak.

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala, Josef, Pjanic, Alex, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Sporting Lizbon: Adan, Matheus, Feddal, Coates, Neto, Palhinha, Luiz, Sarabia, Porro, Tomas, Paulinho

ALEX TEİXEİRA İLK 11'E DÖNÜYOR

Beşiktaş'ta sakatlığını atlatmasının ardından Başakşehir mücadelesinin ikinci yarısında görev alıp 1 gol atan Alex Teixeira, bu akşamki Sporting karşılaşmasına ilk 11’de başlayacak. Brezilyalı futbolcunun orta saha hattındaki partneri Miralem Pjanic olacak. Sambacı’nın, etkili performansını bu akşamki karşılaşmada sürdürmesi ve özellikle hücum hattında kalitesini göstermesi bekleniyor.

KALEDE ERSİN DESTANOĞLU

Başakşehir karşısına ilk 11’de çıkan Mert Günok’un yerine bu akşam Ersin Destanoğlu görev yapacak. Sol bekte ise Rıdvan’ın yerine N’Sakala forma giyecek. Stoper ikilisini Welinton-Vida üzerine oluşturacak olan teknik direktör Sergen Yalçın, ön liberoda Josef, kanatlarda da Ghezzal ve Larin’e forma verip ileri bölgede de Batshuayi’yi sahaya sürecek.

İKİ TAKIM DA KAZANAMADI

Beşiktaş, C Grubu’ndaki iki maçında galibiyet sevinci yaşayamadı, puan alamadı. Grubundaki ilk maçında Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’a evinde 2-1 yenilen Beşiktaş, deplasmandaki Ajax mücadelesini ise 2-0 mağlubiyetle tamamladı. Sporting Lizbon da Beşiktaş gibi iki maçta da yenilmekten kurtulamadı. Evinde Ajax’a 5-1 yenilen Portekiz ekibi, Borussia Dortmund deplasmanından ise 1-0 yenilgiyle ayrıldı.

VODAFONE PARK'TA 20 BİN KARTAL

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam Sporting’i konuk edecek Beşiktaş, taraftar desteğini 90 dakika boyunca arkasında hissedecek. Bu akşamki dev karşılaşmada tribünlerde 20 bin Siyah-Beyazlı’nın olması bekleniyor. Karşılaşmanın biletlerini tüketen futbolseverler, takımın Devler Ligi’ndeki geleceği için oldukça önem arz eden maçta takımlarının arkasında itici güç olacak.

AVRUPA'DA 231. RANDEVU

Devler Ligi C Grubu’nda bugün Portekiz’in Sporting takımını konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 231. mücadelesine çıkacak. Siyah-Beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 230 maçta rakiplerine 88 kez üstünlük kurdu. 95 karşılaşmayı mağlup tamamlayan Beşiktaş, 47 mücadeleden berabere ayrıldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 309 kez havalandıran Siyah-Beyazlılar, kalesinde ise 331 gol gördü.

HEDEF 14. ZAFER

Beşiktaş, Sporting karşılaşmasıyla Şampiyonlar Ligi’nde 47. mücadelesini yapacak. Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonunda 8. kez mücadele edecek Kara Kartal, yaptığı 46 karşılaşmada rakiplerine 13 kez üstünlük kurdu. 9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 24 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Şampiyonlar Ligi’nde rakip filelere 44 gol bırakan Siyah-Beyazlı takım, kalesinde ise 87 gol gördü. Kartal, bugün kazanıp 14. zaferine ulaşmaya çalışacak.

PORTEKİZLİLERE KARŞI 3 KEZ GALİP

Portekiz takımlarıyla Avrupa kupalarında 16 kez karşılaşan Siyah- Beyazlı ekip, bunların sadece 3’ünü kazanabildi. Beşiktaş, Portekiz ekiplerine karşı 3 galibiyetini de deplasmanda aldı. Bu ülke takımlarına 7 kez mağlup olan Kara Kartal, 6 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Portekiz temsilcilerine 20 gol atan Beşiktaş, kalesinde 25 gol gördü.

EVİNDEKİ MAÇLARDA RAKİPLERE 177 GOL

Siyah-Beyazlılar, Avrupa kupalarında 115. iç saha maçını bugün yapacak. Avrupa kupalarında rakiplerini 114 kez konuk eden Beşiktaş, bu müsabakalarda 59 galibiyet aldı. İç sahada rakipleriyle 26 kez berabere kalan takım, 29 maçtan da yenik ayrıldı. Evindeki maçlarda rakiplerine 177 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 114 gol gördü.

4 AVRUPA KUPASINDA 3 GOL ATARKEN KALESİNDE 8 GOL GÖRDÜ

Beşiktaş, Yalçın’ın teknik direktörlüğünde bu sezon 2 Şampiyonlar Ligi maçını da mağlubiyetle tamamladı. C Grubu’ndaki ilk maçta Borussia Dortmund’a İstanbul’da 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı takım, Ajax’a da 2-0 yenildi. Siyah-Beyazlı ekip, Yalçın’ın yönetimindeki 4 Avrupa kupasında 3 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü.

YENİ MALATYASPOR'UN BAŞINDA 2 GALİBİYETİ VAR

Geçmiş sezonlarda Yeni Malatyaspor’u çalıştıran Yalçın, bu ekiple de 4 Avrupa kupası deneyimi yaşadı. Yeni Malatyaspor, Yalçın’ın teknik direktörlüğünde çıktığı 4 Avrupa maçında 2 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi aldı. Yeni Malatyaspor, Yalçın’ın yönetimindeki 4 Avrupa maçında 5 gol atıp 5 gol yedi.

Yalçın yönetimindeki Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu’nda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana’ya 2-2 ve 1-0’lık skorlarla üstünlük kurup 3. eleme turuna yükseldi. 3. elemenin ilk maçında Partizan’a 3-1 mağlup olan Yeni Malatyaspor, evindeki mücadeleyi 1-0 kazanmasına rağmen elendi.

(FANATİK)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar