Belçika’nın Seul elçisinin eşi, tezgahtara saldırdı

Belçika’nın Seul elçisinin eşi, tezgahtara saldırdı
Belçika’nın Güney Kore Büyükelçisi Peter Lescouhier’in eşi Xiang Xueqiu, başkent Seul'daki bir mağazada çalışan tezgahtarı darbetti.

Elçinin eşi tezgahtara saldırdı

Xueqiu, girdiği bir giyim mağazasında tezgahtarla tartışmaya başladı. Öfkelenen kadın, tezgahtarın üzerine yürüyerek, tokat attı. O anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi.

"EŞİM İÇTENLİKLE PİŞMANLIK DUYUYOR"

Büyükelçi Lescouhier’in eşi Xueqiu’nun tokat atması, ülkede tepkilere neden oldu. Yaşanan olayın ardından Belçika'nın Seul Büyükelçisi Lescouhier, “Eşim içtenlikle pişmanlık duyuyor. 

dha-seul-elci.jpg

Fırsat bulduğu ilk an, mağaza sahibine şahsen özür dilemek istiyor. Şu anda polisle iletişim halindeyiz. Seul polisi konuyla ilgili yardımcı olmaya çalışıyor. Herkesten özür dileriz.” dedi.

DİPLOMATİK DOKUNULMAZLIĞINI KULLANDI

Yaşanan olaya tepki gösteren Güney Kore medyası, Xueqiu’nun diplomatik dokunulmazlığını kullandığını ve bu kapsamda ona yönelik yapılacak suçlamaların düştüğü ifade edildi. 

dha-seul.jpg

Anlaşması kapsamında diplomatlar ve aileleri dokunulmazlığa sahip. Ancak kişi, gönüllü olarak dokunulmazlığını kaldırabiliyor.

dha-seul-2.jpg

"SAMİMİ BİR ÖZÜR ALABİLECEĞİMİZDEN EMİN DEĞİLİZ"

Yerel medyaya konuşan mağaza yetkilisi, “Kızgınlığını anlayabiliriz, ancak fiziksel şiddeti haklı çıkarmaz.

dha-seul-3.jpg

Tokat atılan çalışanımız kulağından yaralandı ve psikolojik olarak olaydan etkilendi. Samimi bir özür alabileceğimizden emin değiliz.” dedi. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar