Bayramov: Ermenistan'a bir kez daha barış teklifimizi sunuyoruz

Bayramov: Ermenistan'a bir kez daha barış teklifimizi sunuyoruz
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Ermenistan'a bir kez daha adil ve kalıcı barış teklifimizi sunuyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde, daimi üyelerden Fransa'nın talebi üzerine, Karabağ'daki gelişmeleri ele almak üzere oturum düzenlendi. Bayramov, antiterör operasyonunun, Azerbaycan'ın kendi topraklarında uluslararası hukuk ve insani hukuka tam uyum içinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Operasyonun sonlandırıldığını ve Karabağ'daki Ermenilerin entegrasyon sürecinin başladığını aktaran Bayramov, Azerbaycanlı yetkililer ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcilerinin Yevlah'ta bir araya geldiğini bildirdi.

Bayramov, Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın "barışçıl topluma" saldırdığı algısını yaratmaya çalıştığını ancak antiterör operasyonunun sadece yasa dışı silahlı güçleri silahsızlandırmayı amaçladığını anlattı.

Son 3 yılda Ermenistan'ın söz konusu oluşumlara teknik, lojistik ve mali destek sağladığını belirten Bayramov, Azerbaycan topraklarında bulunan Ermeni askeri ekipmanın fotoğraflarını toplantı katılımcılarının dikkatine sundu. Bayramov, antiterör operasyonunun "kısıtlı ve orantılı" şekilde gerçekleştirildiğini, sadece Azerbaycan topraklarındaki yasa dışı silahlı güçleri hedef aldığını vurguladı.

Ceyhun Bayramov, "Azerbaycan Savunma Bakanlığı ilk dakikalardan itibaren kamuya duyurular yaparak sivillerin askeri oluşumlardan uzak durmaları çağrısında bulundu. Karabağ Ermenileri de telefonlarına mesaj gönderilerek bilgilendirildi" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar