Meteoroloji'den bayram öncesinde son uyarı: Yurdun büyük bölümü yağışlı olacak

Meteoroloji'den bayram öncesinde son uyarı: Yurdun büyük bölümü yağışlı olacak
Bayram öncesinde son uyarısını yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ramazan Bayramı'nda yurdun büyük bir bölümü için yağış uyarısı yaptı. Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında, kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu kesimlerde ise gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

METEOROLOJİ SON UYARISINI YAPTI: BAYRAM ÖNCESİNDE DİKKAT!

Bugün ve bayramda yurdun bir çok bölümünde yağış etkisini gösterecek. Sıcaklıklar ise yurt genelinde azalarak mevsim normaline döneceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden yaptığı açıklamada, bayramda yağışlı havanın etkili olacağını belirterek şu bilgileri verdi:

Arife günü (1 Mayıs 2022 Pazar): Marmara''nın güneydoğusu, Kuzey Ege''nin iç kesimleri, İç Anadolu, Akdeniz''in iç kesimleri, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu''da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu''da yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bayramın 1. günü (2 Mayıs 2022 Pazartesi): Marmara''nın güneyi ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu''nun batısı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu''nun kuzeyinin ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın 2. günü (3 Mayıs 2022 Salı): Ege ve Akdeniz kıyı şeridi hariç yurt genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bayramın 3. günü (4 Mayıs 2022 Çarşamba): İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Karadeniz''in iç kesimleri ve Doğu Anadolu''nun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar