Bayram öncesi milyonlarca emekliye maaş ve ikramiye şoku! Hesaplara yatan parayı gören gözlerine inanamadı

Bayram öncesi milyonlarca emekliye maaş ve ikramiye şoku! Hesaplara yatan parayı gören gözlerine inanamadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'müjde' olarak açıklanan en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi için verilen sözlerin tutulmadığı ortaya çıktı.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL''den 7 bin 500 TL''ye yükseltileceği açıklanmıştı. Öte yandan emekli bayram ikramiyelerinin ise 2 bin TL olacağı açıklanmıştı. Ancak emekli maaşını alan vatandaşlar, hesaplarındaki parayı görünce ''müjde''nin havada kaldığını gördü.

Birçok emekli, emekli maaşının zamlanmadan aldığını fark etti. En düşük emekli maaşı olan 5 bin 500 TL alan vatandaşa zam uğramadı. Öte yandan emeklilere bayram ikramiyesi olarak müjdelenen 2 bin liranın da eksik bir şekilde 1500 TL olarak yatırıldığı görüldü. 


Sosyal medya hesabından annesinin aylık maaşını paylaşan bir vatandaş, "Yazıklar olsun, en düşük emekli maaşı 7500 TL, bayram ikramiyesi 2000 TL dediğine sakın inanmayın. Bu insanları kandırıp umutlandırdınız ya  Allah belanızı versin. Canım annem elindeki tlf a sürekli bakıyor devamı yatacak diye" diyerek duruma isyan etti. 

NE OLMUŞTU?

Star TV ve NTV ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar