Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat

Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat
Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrasında üç öğünlü beslenme düzenine geçilmesinin önemine dikkat çekerek, "Bayram kahvaltılarında porsiyon kontrolüne dikkat etmek gerekiyor" dedi.

Bayram kahvaltılarının genellikle bol çeşitli olduğunu ve bu sofralarda porsiyonlara özen göstermenin önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Gündüz, "Bayram kahvaltıları için hazırlık yaparken alternatif yumurta tariflerine yönelebiliriz. Örneğin, zenginleştirilmiş omlet çeşitleri veya menemen gibi seçenekler tercih edilebilir. Peynir, zeytin ve söğüş tabağı da mutlaka sofrada yer almalı. Ancak peynir ve zeytin seçerken az tuzlu olanları tercih etmeye çalışmalıyız" diye konuştu.

"Her ikram edilen çikolatayı tüketmemeliyiz" uyarısında bulunan Gündüz, sahur ve iftar döneminde alışılageldik iki öğünlü beslenme düzeninden üç öğünlü düzene geçmenin önemli olduğunu belirtti. Ara öğünlerin su dengesini korumak açısından kritik olduğunu ifade eden Gündüz, "Bayram ziyaretlerinde ikram edilen çay ve kahve yanında bol su içmeye özen göstermeliyiz. Her ikram edilen çikolatayı tüketmek zorunda değiliz. Tatlıları tercih ederken sütlü ve meyveli olanlara yönelmeliyiz. Şerbetli ve kızartılmış tatlıları mümkünse ikinci plana atmalı ve porsiyon kontrolü yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Akşam yemeği planlarken protein alternatiflerine ve zeytinyağlı yemeklere önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Gündüz, "Bağırsak sağlığı için taze sebzeleri tercih etmek önemlidir. Taze fasulye, barbunya, bamya gibi lifli sebzeler, sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık gibi sorunları önler" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar