Başvurusu reddedildi! Tweet atarak vize aldı!

Başvurusu reddedildi!  Tweet atarak vize aldı!
Hollanda’dan vize başvurusu reddedilen bir bilgisayar programcısı, sesini Twitter’dan duyurarak vize almayı başardı.

Türkiye’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vize için başvuranlar bir süredir randevu almakta çok zorluk çektikleri ve ret oranlarının arttığı şikayetlerinde bulunuyordu. Bir bilgisayar programcısı da aynı sorunu yaşadı. Yaşadığı serüveni Twitter hesabından paylaşan programcı, sesini duyurarak sorunun çözülmesini sağladı.

Selin Tunç isimli bilgisayar programcısı, Google’dan etkinlik daveti aldı. 20 Haziran’da Hollanda’da düzenlenen etkinliğe katılmak için programcı, 25 Nisan’da vize başvurusunda bulundu. 7 Haziran’daysa başvurusu reddedildi.

Tunç’un eşi, Avrupa Birliği (AB) vatandaşı. Ama konsolosluk, programcının eşiyle evli olduğuna ve çocuğun onların olduğuna ‘inanmamış.’ Programcı, gerekli tüm evrakları ilettiğini de dile getirdi.

Programcının ilettiği evraklar şöyle: 'Tunç vize işlemlerini diplomatik misyonlara teknoloji hizmeti veren VFS Global şirketi aracılığıyla yaptığını belirtti. Yaklaşık bir hafta sonra Tunç, görüşmeleri sonucunda eşinin kimlik bilgisinin dijital ortama hiç aktarılmadığını öğrendi. Bunun üzerine programcı bu belgeyi konsolosluğa kendisi e-posta attı.'

Yaklaşık bir hafta sonra da sorun çözüldü. Hollanda konsolosluğu, Tunç’a verdiği yanıtta ‘teknik sebeplerden’ dolayı belge yükleme işinde aksaklık çıktığını söyleyerek sorunun giderildiğini ve vizenin verildiğini belirtti.

screen-shot-2023-06-17-at-5-03-21-am.png

Sosyal medya kullanıcıları, sorunun çözüldüğüne sevinse de “Vize sorununun çözülmesi için illa Twitter’dan kampanya mı yapılmalı” diye sordu.

screen-shot-2023-06-17-at-5-08-28-am.png

O kadar üzgünüm ve kızgınım ki. ????

20 Haziran'da Amsterdam'da gerçekleşecek Google IO etkinliğine davet edildim. Ailecek gidelim ve 5 gün Hollanda'da geçirelim istedik. 25 Nisan'da @NLinIstanbul a vize başvurusunda bulundum. 7 Haziran'a kadar bekletip red vermişler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar