Başörtülü akademisyene saldıran Eray Çakın tahliye oldu

Başörtülü akademisyene saldıran Eray Çakın tahliye oldu
Nişantaşı'nda bir parkta arkadaşıyla oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya'yı başörtülü olduğu gerekçesiyle önce sözlü tacizde bulunan ardından darp eden Eray Çakın tahliye oldu.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 3'üncü celsesi görülen duruşmada, 6 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Eray Çakın Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Şikayetçi Neşe Nur Akkaya ve Yasemin Farhat ise duruşmaya gelmedi.

Hakim, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin duruşmaya katılma talebinde bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine sanık Eray Çakın, 'Söylediklerimde Gaziosmanpaşa'yı kötüleme niteliği bulunmamaktadır' dedi.

"RAPORLAR ÇELİŞKİLİ"

Duruşma savcısı, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin davaya katılma talebini iste suçtan zarar görme ihtimali bulunmadığı gerekçesiyle reddini istedi. Savcı, sanığın delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve delil karartma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle tahliyesini talep etti.

Sanık Eray Çakın, hakkında lehe hükümlerin uygulanmasını talep ederek 'Kendisi olay gününden 3 gün sonra rapor almıştır. İlk verdiği ifadede, benim yere düşürdüğümü söyleyerek darp raporu almıştır. Çelişkili ifadeler vermiştir. Savunmalarıma ekleyeceğim başka bir şey yoktur' dedi. Sanık avukatı ise 'Müvekkilim 90 gündür tutukludur. Atılı eylemlerin alt ve üst sınırları gözetildiğinde, delil karartma şüphesi bulunmadığından tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz' diye konuştu.

Tanık polis memuru hakkında yeniden zorla getirme kararı çıkarılmasına karar veren mahkeme, Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'nın hazırladığı raporlar arasında çelişkinin giderilmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmesine karar verdi. Mahkeme sanığın tutuklulukta kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine hükmetti. Duruşma ertelendi. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar