Başkasına ait konutları ilana koyup kapora aldılar!

Başkasına ait konutları ilana koyup kapora aldılar!
Konut piyasasında dolandırıcıların son oyunu ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden kandırdıkları kişileri ev ve arsaları yarı fiyatına satılık mesajları kandırıyorlar.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, Pendik bölgesinde faaliyet gösteren bazı emlak şirketlerinin, ilan sitelerine verdiği daire satışı ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığına dair bir ihbar üzerine harekete geçti.

Dünya'nın haberine göre yürütülen çalışmalar sonucunda, şirket çalışanlarının geçmişte kiraya verdikleri evlerin satış durumunu takip ederek, ev sahiplerinin bilgisi olmadan internet üzerinden satışa sundukları tespit edildi.

Şüpheliler, mevcut kiracıları tanıdıkları için evleri potansiyel alıcılara gösterirken güven ortamı oluşturarak mağdurları kandırdılar. Aynı zamanda, evin satış fiyatını piyasanın altında tutarak mağdurları ikna ettiler ve 'ön ödeme' adı altında paralarını aldılar. Operasyon kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda bir tabanca ele geçirildi.

Dolandırılan mağdurlardan biri olan Mustafa Alkama, şüphelilerin kendilerini "iyilik yapıyoruz" diyerek kandırdığını belirtti. Alkama, kardeşi için Sultanbeyli'den ev bakarken dolandırıldıklarını ve 135 bin lira kapora vererek mağdur olduklarını ifade etti.

Diğer bir mağdur olan Nilüfer Apak ise Kartal'dan almak istediği ev için 290 bin lira kapora vererek dolandırıldığını söyledi. Şikayetçi olduktan sonra korkan şüphelilerin parasını peyderpey ödediğini belirten Apak, insanları bu konuda uyararak dikkatli olmalarını ve Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne teşekkür etti.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildiği ve hakimlikçe 5 şüphelinin tutuklandığı, biri hakkında ise adli kontrol uygulandığı bildirildi. Dolandırıcılık olaylarına karşı yapılan operasyonlarla, benzer vakaların önüne geçilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar