Başak Demirtaş’tan dikkat çeken sözler: Selahattin dışarıda olsaydı bunları yaşamazdık

Başak Demirtaş’tan dikkat çeken sözler: Selahattin dışarıda olsaydı bunları yaşamazdık
HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİNAN ŞAHİN / GÜNBOYU

SELAHATTİN DIŞARIDA OLSAYDI 2017 REFERANDUMU GEÇMEMİŞ OLURDU

“Selahattin Demirtaş şu an tutuklu olmasaydı belki de çok güzel ülkede yaşıyor olabilirdik” diyen Başak Demirtaş, “Aslında Selahattin şu an tutuklu olmasaydı belki de çok güzel ülkede yaşıyor olabilirdik. İlk aklıma gelen 2017 referandumu geçmemiş olurdu ve bugün tek adam sisteminden kaynaklı sorunlar ve bu zulüm bu kadar büyük boyutta olmaz”dı. Dolayısıyla hem Demirtaş ailesi olarak hem de genel Türkiye’deki tüm aileler ve herkes açısından bence çok daha güzel günler olurdu” ifadesini kullandı.

DW Türkçe’ye konuşan Demirtaş şunları söyledi:

ANAYASANIN UYGULANDIĞI GÜN SELAHATTİN DIŞARI ÇIKAR

Demirtaş, “Önümüzdeki seçimde iktidar değişikliği olmazsa (Selahattin) Demirtaş’ın çıkması bir sonraki seçime kadar çıkması zor olabileceği düşünülüyor. Bu durumda ne yapmayı planlıyorsunuz” sorusunaysa şu yanıtı verdi:

Ben bu iktidarın kazanacağını düşünmüyorum. O nedenle hem Selahattin hem arkadaşlarının anayasanın uygulandığı gün serbest kalacağını düşünüyorum. Çünkü bırakın bu iktidarın tüm insanlara yaptığı hukuksuzlukları, her açıdan hayatı çekilmez hale getirdi tüm insanlar için. Türkiye şu an açık bir cezaevi şeklinde ve ekonomik açıdan da insanlar çok zor durumda. Yani gençler arkadaşıyla kafeye gidip bir çay bile içemiyor. Durum bu kadar vahim ve kötü. Dolayısıyla Erdoğan’ın kazanacağını asla düşünmüyorum.

GÜZEL YARINLARIN GELECEĞİNE İNANIYORUM

*(Türkiye’nin geleceğiyle ilgili soruya) Bu konuda çok umutluyum. Yani özgür ve güzel yarınların geleceğine inanıyorum. Türkiye çok güzel bir ülke, her açıdan çok güzel bir ülke. Tarihi çok zengin, coğrafi özellikleri çok güzel, çok dilli, çok kültürlü, çok dinli bir ülke, çok renkli. Dolayısıyla gelecekte insanların kendi dilleriyle, dinleriyle, tüm renkleriyle birlikte kardeşçe eşit bir şekilde barış içinde yaşayacağına dair umutluyum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar