Başak burcu genel özellikleri

Başak burcu genel özellikleri
Mükemmeliyetçiliğe kayabilen titizlikleri ve kontrol etme çabası, onları biraz nevrotikleştirebilir. Hoş bir mizacı olan Başak'lar, Toprak burçları arasında pratik ve çalışkan olan burçlar arasındadır. İşte Başak burcuna dair bilinmesi gereken en temel özellikler...

BAŞAK
23 Ağustos - 23 Eylül
Gezegen: Merkür
Element: Toprak
Gün: Çarşamba
Uğurlu Taşı: Zebercet, Meryem Taşı
 

GENEL ÖZELLİKLERİ
Zodyak kuşağının altıncı sırasında yer alan Başak burcu idealist ve detaycı bir yapısı olan Başak, bu özelliği yüzünden başladığı işleri tamamlamakta zorlanır. Başaklar kendi yaptıklarına çok değer vermediği, her zaman daha iyisinin olabileceğine inandığı için iltifatları, alkışları da şüphe ve güvensizlikle karşılar. İletişim Başak''ın hayatında oldukça önemli yer tutar ama bir İkizler burcu gibi konuşkan değillerdir. Başak kitaplara, dergilere ve yazı yazmaya meraklıdır. Başka bir deyişle, yalnızken de yapılabilecek faaliyetler, Başak''ın hayatında önemli yer tutar. Eleştirel bakışı, skolastik tarzı ve detaylara verdiği önem ile iyi araştırmacı ve akademisyen olur. Başak özeleştiriye yatkın olmasına rağmen, kimi zaman kendi hatalarını görmeyi kabul edemez.

KARİYER
Zeka seviyesi oldukça yüksek pratik olan Başak, çözümler üreterek diğer insanlara hizmet etmeyi ister. İş yaşamında da başarılı olmak, yaptığı şeyi mükemmele ulaştırmak için elinden geleni yapar. Başak''ın en büyük dezavantajı mükemmel olmayan hiç bir şeyden tatmin olmaması ve sanki hiç bir performansı elde edilmemiş gibi davranmasıdır. Hem kendi sinir sistemini, hem de birlikte çalıştığı insanlarınkini ciddi şekilde yıpratması ve insani ilişkilerde problemler yaşaması bu yüzdendir. Başak yardımsever bir iş arkadaşıdır.  Rakamlara ve sayılarla arası çok iyi olan başak muhasebe konusunda son derece başarılıdır.

AŞK
Başak iletişim kurmayı, etrafında zeki, entelektüel ve sakin insanların olmasını ister. Sıcak, samimi ve dürüst bir yapıya sahiptir. Onun kalbini bir kez kazanan, kendini yaşamı boyunca unutamayacağı bir sıcaklığın ve vericiliğin içinde bulunur.

CİNSELLİK
Genellikle soğuk ve mesafeli bir tarz sergileyen Başak, mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olduğu için cinsellikten de daha uzak durmayı tercih eder. Her şeyi uzun uzun düşünen, planlayan ve analiz eden yapısı nedeniyle maceralardan hiç hoşlanmaz. Cinselliğin yaşamında çok yer kaplamasını, problemler yaratan bir unsur olmasını istemediği için, tek eşliliği tercih eden bir yapısı vardır. Başak burcunun en belirgin özelliklerinden olan detaycılık da, cinsellikte kendini gösterir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar