Barcelona'da transferlere lisans şoku!

Barcelona'da transferlere lisans şoku!
Barcelona yeni transferlerine maaş ve harcama sınırlarını lig yönetiminin istediği seviyeye getiremezse transferlerine lisans çıkaramayabilir.

Barcelona'da transferlere lisans şoku!

Barcelona''da krizler bir türlü bitmiyor.

Dünya devi Barcelona yeni bir krizle daha karşı karşıya... La Liga yönetimi Barcelona''ya maaş ve harcama limitlerini belirlenen seviyeye getiremezse transferlerine yeni sezonda lisans çıkarmayabilir.

LA LIGA YÖNETİMİ FONLARI REDDETTİ

The Guardian''da yer alan haberde; Katalan Kulübü varlıklarından satışlar yapıp, kulüp gelirini artırmak istedi ama La Liga yönetimi kulübün fonlarının kullanılması girişimini reddetti. İspanyol devi ise bu yüzden yeni transferlerine lisans çıkaramıyor.

150 MİLYONLUK ''ŞİŞİRME''

Çözüm arayışları içine giren bordo lacivertliler, yapım şirketi Barça Studios''un yüzde 25''ini tahmini 100 milyon Euro gibi bir bedele satıp, gelir kaynağı elde ederken; Memphis Depay ve Frenkie de Jong gibi oyuncularla da yolları ayırıp, maaş gidereni azaltmayı hedefliyor. Ayrıca, La Liga TV''deki yüzde 10 ve 15''lik payını da Sixth Street isimli şirkete satan Katalan ekibinin 150 milyon Euro gibi bir ödemeyi kendisinin yaptığı öne sürüldü. La Liga yönetimi de denetimler sonrasında 150 milyonluk payı "şişirme" gördü ve yeni bir gelir kabul etmiyor. 

Barcelona bu sezon kadrosuna Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Kounde Frank Kessie ve Andreas Christensen''i katarken; Lewandowski, Raphinya ve Kounde''ye 153 milyon Euro bonservis ödedi. İspanyol ekibi Frank Kessie ve Andreas Christensen kulüplerine herhangi bir ücret ödemedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar