Bunu yapan EYT'li yandı! Emekliliği iptal oldu 100 bin lira geri ödeyecek

Bunu yapan EYT'li yandı! Emekliliği iptal oldu 100 bin lira geri ödeyecek

Antalya’daki 46 yaşındaki şahıs, EYT mağduru oldu başına gelmeyen kalmadı. İşte 101 bin liralık borç çıkaran mağduriyetin detayları…

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir otelde aşçılık yapan iki çocuk babası ve T.B., geçen yıl mart ayında çıkan EYT düzenlemesiyle emeklilik başvurusunda bulundu.

Haziran ayından itibaren 7 bin 500 lira emekli maaşı almaya başlayan T.B., mart ayında maaşının yatmadığını fark etti ve SGK'ya başvurdu.

EYT'den emekli oldu, 9 ay sonra iptal edildi: Aldığım maaşı faiziyle geri istediler

2 BİN 500 LİRA BORCU ÇIKTI

Yapılan inceleme sonucu, 1997 yılında tarım sigortası girişi olduğu ve 2 bin 500 lira borcu bulunduğu için maaşının kesildiği, bu nedenle yeniden emeklilik başvurusu yapması gerektiği kendisine bildirildi. Borcunu ödeyen T.B., nisan ayında tekrar emekli oldu. Ancak 9 ay boyunca aldığı 101 bin liranın her ay 2 bin 500 lira kesilerek geri ödeneceği belirtildi.

EYT'de son dakika gelişmesi! Maddi durumu olmayan EYT'linin yüzünü güldürecek gelişme! Emeklilik için gün sayanlara ilaç gibi gelecek: EYT prim gün sayısı - Ekonomi Haberleri - TV100

“EMEKLİLİĞİM İPTAL EDİLDİ”

T.B., kendisinin dışında gelişen olaylar nedeniyle borçlu duruma düştüğünü belirterek, "2023 mart ayında EYT düzenlemesiyle emekli oldum. 9 ay boyunca emekli maaşı aldım. Birkaç ay önce maaşım bir anda kesildi. SGK'ya başvurup sorduğumda borcum olduğu söylendi. O borcu ödedim ancak o an emekli olup olmadığımı bilmiyordum, kafam çok karıştı. Maaşım yatmayınca durumu fark ettim ve emekliliğimin iptal edildiğini öğrendim" dedi.

Maaş bekleyen EYT'liye iptal şoku - Gazete Memur

“9 AYDIR ALDIĞIM MAAŞI 101 BİN LİRA OLARAK GERİ İSTEDİLER”

1997 yılında tarım sigortasına kayıt yaptırdığını ancak ödeme yapılmadığını söyleyen T.B., "Bir gün bile sigortam gözükmüyor. Ben SSK'dan emekli oldum. Borcu ödedim ve ödememi bildirdim. Yeniden emeklilik başvurusu yapmam gerektiği söylendi. Yaptım ve nisan ayından itibaren tekrar emekli oldum. Ancak bu kez 9 aydır aldığım maaşı, faiziyle birlikte 101 bin lira olarak geri istediler. Öncesinde 6 bin 150 günüm vardı, o zaman da emekliliği hak ediyordum" diye konuştu.

İlgili Haberler