Barcelona Real Madrid'i ezip geçti! Gavi yıldızlaştı

Barcelona Real Madrid'i ezip geçti! Gavi yıldızlaştı
İspanya Süper Kupası final maçında Real Madrid ile Barcelona takımları, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Uluslararası Kral Fahd Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Futbol dünyasının en büyük derbisi olarak bilinen ve "El Clasico" adıyla tanınan Barcelona-Real Madid karşılaşması, Suudi Arabistan''ın Riyad kentinde gerçekleşti. Barcelona, rakibi Real Madrid''i 3-1''lik skorla geçerek kupaya ulaştı. Katalanlarda 18 yaşındaki Gavi, 1 gol ve 2 asist ile maçın oyuncusu oldu.

16 Ekim''de La Liga''da karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinden 3-1''lik sonuçla galip ayrılan Real Madrid, Suudi Arabistan''da aynı skorla mağlup oldu. Barcelona, 2018 yılından sonra ilk kez İspanya Süper Kupası''nı kazanarak 5 yıllık hasrete son verdi. 

17 YAŞINDA EL CLASİCO''YA DAMGA VURDU

İki takımın da tempolu başladığı karşılaşmada perdeyi açan gol 33. dakikada Gavi''den geldi. 18 yaşındaki oyuncu kariyerinin ilk El Clasico golünü kaydederken yalnızca 12 dakika sonra bir de asist yaparak Lewandowski''yi gol ile buluşturdu. 

İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Barcelona, ikinci  yarıya da istekli başladı. Son La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid oyunun bazı periyodlarında çaresiz kalırken, karşılaşmanın fişini çeken gol bir başka genç yıldız Pedri''den geldi. 20 yaşındaki oyuncu 69. dakikada farkı 3''e çıkaran golü atarken bu golün asisti de Gavi''den geldi. Real Madrid adına karşılaşmanın tek golü uzatma dakikalarında Karim Benzema''dan geldi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar