Barbie krizi gün geçtikçe büyüyor! Filmi yasaklayanlar kervanına bu ülkede katıldı

Barbie krizi gün geçtikçe büyüyor! Filmi yasaklayanlar kervanına bu ülkede katıldı
Dünya çapında gişe rekorları kıran Barbie filmi, en yüksek kar getiren ikinci filmi olmayı başardı. Gündemden düşmeyen Barbie filmi, sakıncalı içerik barındırdığı gerekçesiyle filmi yasaklayan ülke sayısı artıyor.

ALİ AYDIN/GÜNBOYU

Oyuncak Barbie bebek ve arkadaşı Ken'in gerçek dünyada kimliklerini keşfetmesini konu alan film, dünyada daha vizyona girmeden tartışmaların odağında yer aldı. Dünya çapında 1 milyar dolardan fazla gişe yapan film, önce Lübnan ve Kuveyt’te ardından Vietnam'da da yasaklandı.

Temmuz ayının başında Vietnam, filmi bir sahnesinde Çin’in Güney Çin Denizi’nde hak iddia ettiği toprakları gösteren “dokuz-kesik çizgili” haritayı kullandığı gerekçesiyle yasakladı.

Lübnan’da ise vizyona girmeyecek. Lübnan Kültür Bakanı Mohammad Mortada yaptığı yazılı açıklamada, "Barbie" filminin "eşcinselliği teşvik ettiği" ve dini değerlerle çeliştiği gerekçesiyle sinemalarda yayınlanmayacağını duyurdu.

Lübnan, 2017 yılında “eşcinsel yürüyüş” gerçekleştirilmesine izin veren ilk Arap ülkesi olmuştu.

Kuveyt basınında yer alan haberde, Kuveyt'in "kamu etiğini" korumak için söz konusu kararı aldığı kaydedildi.

Vietnam, Lübnan ve Kuveyt’te alınan yasak kararının ardından Pakistan’ın Pencap eyaletinde filmin gösterimi filmde “sakıncalı içerik” bulunduğu gerekçesiyle ertelendi.

Filmin vizyona girmesinin uzun süre tartışıldığı ülkelerden biri de Filipinler oldu. Ada ülkesi Filipinler, filmi yasaklamak yerine filmde yer aldığı iddia edilen Çin’in Güney Çin Denizi’nde hak iddia ettiği toprakları gösteren “dokuz-kesik çizgili” haritayı keserek yayınlama kararı aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar