Bankalardan rekor faiz geldi! İşte 100 bin liranın 3 aylık getirisi

Bankalardan rekor faiz geldi! İşte 100 bin liranın 3 aylık getirisi
Bankaların mevduat faiz oranları yükselişe geçti. Yatırımcılar için cazip bir seçenek haline gelen mevduat hesapları, parasını değerlendirmek isteyenlerin tercihi oldu. İşte 100 bin liralık mevduat faizinin rekor kazancı…

Mevduat hesaplarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Bankalar arasında rekabet kızıştı. Kur Korumalı Mevduat hesabından vazgeçenler de faiz oranlarının yükselmesiyle Mevduat hesaplarına yöneldi. Bankalar 3 aylık faiz oranlarını yüzde 48 seviyesine kadar çıkardı. Peki 100 bin lira ile üç ayda ne kadar kazanç elde edilebilir.

Bankalar müşterilerine farklı vadelerde mevduat faiz oranları sunuyor. Bir ay için mevduat faiz oranı yüzde 43’e kadar çıkan bankalar, 92 gün için faiz oranını yüzde 46’ya kadar yükseltti.

Bankalar ayrıca müşterilerine özel mevduat faiz oranları da veriyor. İnternet bankacılığından hesap açmadan önce banka şubesine uğrayarak daha avantajlı faiz oranları da alabilirsiniz.

100 BİN LİRALIK MEVDUAT FAİZ HESABI

Peki 100 bin lirası olan vatandaş bankaya yatırırsa ne kadar faiz kazancı sağlayacak? İşte örnek hesaplama…

100 bin lirasını mevduat hesabına 92 gün için yatıran kişi, yüzde 45.5’lik faiz oranı ile üç ayın sonunda 10 bin 705 TL kazanmış olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar