Bankalar harekete geçti! Emekli maaşı olan herkese 2 bin TL

Bankalar harekete geçti! Emekli maaşı olan herkese 2 bin TL
Artan zamlarla beraber emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar devam ederken, Garanti BBVA'dan sevindiren bir haber geldi. Emekli maaşı olan müşterilerinin hepsine 1350 TL, 1650 TL ve 2000 TL promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK emekli maaş müşterisi olanların promosyon hakları bulunuyor. İster PTT isterse de kamu veya özel bankalar; hangisi olursa olsun maaş alınan kurum promosyon ödemekle yükümlüdür. Ancak promosyon ödemeleri bankadan bankaya değişir. Kamu bankaları en fazla 750 TL maaş promosyonu öderken özel bankalarda bu rakam değişir. Garanti BBVA'da emekli maaş müşterisi olacak olan vatandaşlar için yeni zamlı tutarları açıkladı. 

EMEKLİ PROMOSYONU KAMPANYASI: 2000 TL

Emekli maaşı olan vatandaşlar, maaşlarını Garanti Bankası üzerinden almak istediklerinde kimlikleri ile banka şubesine gidecekler. Banka şubesinden maaş taşıma işlemi çok kısa bir şekilde tamamlanacak. Ardından maaş müşterisi olunan emekliye maaş tutarına göre promosyon ödemesi tanımlanacak. Vatandaşların maaşlarına göre ödemeler 1350 TL, 1650 TL yada 2000 TL olarak yapılacak. Maaşı alt seviyede olanlara düşük promosyon üst seviyede olanlara ise yüksek promosyon ödenecek. 

GARANTİ BANKASI PROMOSYON LİMİT TABLOSU KİMLER 1350 TL, 1650 TL VE 2000 TL ALACAK?

Aylık hesaba yatan tutar 1499 TL'ye kadar olan emekliler; Garanti BBVA'dan tek seferlik promosyon ödemesini 1350 TL olarak alacaklar. 

Aylık hesaba yatan tutar 1500 ile 2499 TL'ye kadar olan emekliler; Garanti BBVA'dan sgkbulteni.com promosyon ödemesini 1650 TL olarak alacaklar.

Aylık hesaba yatan tutar 2500 TL'den fazla olan emekliler; Garanti BBVA'dan tek seferlik promosyon ödemesini 2000 TL olarak alacaklar.

BANKA MÜŞTERİSİ OLDUKTAN SONRA PROMOSYONU NE ZAMAN ALIRIM?

Garanti BBVA emekli maaş müşterisi olanlar yada olacaklar için yayımladığı basın açıklamasında ödemelerin ne zaman alınacağı hakkında "Promosyon ödemesi, müşterinin “Emekli Bankacılığı Promosyon Taahhütnamesi”ni imzalaması sonrasında, bankamıza ilk maaşın yatmasına istinaden 3 iş günü içinde gerçekleştirilecektir." bilgisi verildi. 

MAAŞLAR İNTERNETTEN GARANTİ BANKASI'NA TAŞINIR MI?

Maaşını internet bankacılığı üzerinden Garanti Bankası'na taşımak mümkün. Emekliler bankanın resmi sitesinden başvurularını yapabilirler. Bunun yanında bankanın müşteri temsilcisi aranabilir yada mobil cihaz ile banka uygulaması üzerinden başvuru yapılabilir. 

FARKLI BANKADAN MAAŞ ALANLAR TAŞIMA YAPABİLECEKLER Mİ?

Emekli maaşını farklı bankadan alanlar maaş aldıkları banka ile iletişime geçebilirler. 3 yıllık taahhütnamelerini sonlandırarak o bankadan aldıkları promosyonu geri iade edecekler.  Daha sonra emekli maaşını boşa çıkaran emekliler yeni bankaya taşıma yapabilirler. (SGK Bülteni)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar