Bankacıdan 50 milyon liralık vurgun: 20 müşterinin parasını zimmetine geçirdi

Bankacıdan 50 milyon liralık vurgun: 20 müşterinin parasını zimmetine geçirdi
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde özel bir banka şubesinin çalışanı Cengiz Biber, müşterilerin hesaplarındaki yaklaşık 50 milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Bankanın bir müşterisi, hesabında para olmadığını görünce müşteri hizmetlerini arayarak nedenini sordu. Şikayeti değerlendiren banka, müşterinin haklı olduğunu, hesaptaki paranın kendisinin haberi olmadan başka hesaba aktarıldığını tespit etti. Bunun üzerine banka müfettiş görevlendirerek Elbistan’a gönderdi.

HAREKETSİZ HESAPLARDAN PARA ÇEKMİŞ

Müfettiş yaptığı incelemede, şikayetçi olan müşteri dışında başka müşterilerin hesaplarındaki paraların da çekildiğini belirledi. Daha fazla araştırma yapan müfettiş, bankada çalışan Cengiz Biber’in uzun zamandır hareketsiz olan 20 civarındaki hesaptan yaklaşık 50 milyon lirayı zimmetine geçirdiğini tespit etti. Bunların üzerine, Cengiz Biber hakkında Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Başlatılan soruşturma kapsamında Cengiz Biber, perşembe günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette susma hakkını kullanan Biber, dün sabah adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda suçunu itiraf eden Cengiz Biber, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine nakledildi.

50-milyon-lirayi-zimmetine-geciren-banka-calisani-tutuklandi-4999-dhaphoto1.jpg

MÜFETTİŞ GELİNCE TÜM TAŞINMAZLARI DEVRETTİ

İddiaya göre, Cengiz Biber, ticaret yapmaya başlamış ve işlerinin kötü gitmesi üzerine uzun zamandır hareketsiz olan bir hesaptan para çekti ancak bu para da işlerini düzeltmeye yetmeyince. Ardından Biber, diğer hesaplardan da para çekmeye başladı. Müfettiş gelince her şeyin ortaya çıkacağını bilen Cengiz Biber’in üzerindeki ev, otomobil gibi taşınmazları başkalarına devrettiği öne sürüldü.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar