Balıkesir'de ilk ameliyatsız kan kaçağı tedavisi yapıldı

Balıkesir'de ilk ameliyatsız kan kaçağı tedavisi yapıldı
Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, girişimsel kardiyoloji alanında gerçekleştirilen paravalvüler kaçak kapatılması işlemiyle bölgede bir ilke imza attı.

Hastanın kalbi durdurulmadan ve göğüs kafesi kesilmeden, kasığından girilerek yapay kalp kapağındaki kaçak ameliyatsız kapatıldı.

Balıkesir ve çevresine üst düzey nitelikli sağlık hizmeti sunan Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Kardiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde gerçekleştirilen bu önemli işlemle bölgedeki sağlık hizmetlerine değer kattı. Prof. Dr. Halil Kısacık, Doç. Dr. Eyüp Avcı, Doç. Dr. Tarık Yıldırım ve Doç. Dr. Özgen Şafak gibi alanında uzman isimlerin yer aldığı ekip, işlem öncesinde ve sonrasında detaylı bilgi verdi.

Ekip, daha önce kalp kapakçığı değişim ameliyatı olan bir hastada takılan kapağın kenarından ayrılmasıyla oluşan kan kaçağına (paravalvüler leak) müdahale etti. Türkiye'de sayılı kalp merkezlerinde gerçekleştirilen ve ciddi cerrahi deneyim gerektiren bu işlem, Balıkesir Üniversitesi Hastanesi'nde başarıyla tamamlandı. İşlem sırasında hastanın kalbi durdurulmadan ve göğüs kafesi kesilmeden, kasığından girilerek yapay kalp kapağındaki kaçağın ameliyatsız kapatılması sağlandı.

Teknolojik gelişmeler ve güncel uygulamaların titizlikle takip edildiği Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, kardiyoloji alanında güçlü bir ekip ve altyapıya sahip. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgen Şafak, hastanenin şehir dışına hasta sevklerine gerek kalmadan üst düzeyde sağlık hizmeti sunabilen bir merkez olduğunu vurguladı.

Sağlığına kavuşan hasta, kendileriyle yakından ilgilenen başta Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri olmak üzere hastane personeline teşekkürlerini iletti. Bu başarı, Balıkesir Üniversitesi Hastanesi'nin bölgedeki önemli sağlık merkezlerinden biri olarak konumunu pekiştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar