Balık tutmaya gitti bulduğu şeyler tam 7,5 milyon yıllık çıktı

Balık tutmaya gitti bulduğu şeyler tam 7,5 milyon yıllık çıktı
Kayseri'nin Yamula Barajı kıyısında gerçekleşen kazı çalışmalarının bitmesinin ardından bir file ait olduğu düşünülen çeşitli fosiller bulundu.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlatılan ve bu yıl 30 Ekim'de tamamlanan kazı çalışmalarında at, zürafa, gergedan ve filin atası olarak bilinen 'Choerolophodon' bulunmuştu. Ancak bölgeden ayrılan ekiplerin ardından balık tutmaya giden Sancar Ateş isimli bir vatandaş, bulduklarıyla 'yok artık' dedirtti.

Baraj kıyısında fosil fark eden Ateş, durumu hemen Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgede yeni çalışma başlatan ekipler, file ait olduğu tahmin edilen 7,5 milyon yıllık yeni fosil buldu.

Uzman Antropolog Ömer Dağ, çeşitli fosiller bulunduğu kazı alanında çalışmaların 30 Ekim'de tamamlandığını söyleyerek, "Burada 1 haftalık kazı çalışması başlattık. Yüzeyde var olan fosilleri numaralandırıp Bilim Merkezi'ne taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

Tam 7,5 milyon yıllık: Fosilin daha önce bulunan fosiller gibi 7,5 milyon yıllık olduğunu söyleyen Dağ, "Bu bulduğumuz fosil file ait oluyor." diyerek açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Havadan ve sudan etkilenmiş: "Tabi biz bu fosilleri bulana kadar güneşten, havadan ve sudan etkilenmiş. Güzel ama kırık olmaları nedeniyle parçalı örnekler. O nedenle hemen müdahale edip, laboratuvar ortamına taşıdık."

Ayak, kol ve dişlerden örnek var: "Bu fosil tek bir adet file ait gibi görünüyor. Çünkü ayak, kol ve dişlerinden birer tane örnek bulduk. Bu fosiller 7,5 milyon yıllık"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar