Şifa deposu kısmını çöpe atıyormuşuz! Yıllardır yanlış tüketiyoruz…

Şifa deposu kısmını çöpe atıyormuşuz! Yıllardır yanlış tüketiyoruz…
Kış aylarının vazgeçilmezi olan balıkların vücuda sağladığı faydaları saymakla bitmez. Yıllardır tükettiğimiz balıkları yanlış tüketiyormuşuz. Çöp diyerek attığımız kısmın aslında vücudumuz için en sağlıklı yeriymiş.

Balık insan sağlığının gelişimi için çok önemli bir protein olduğunu hepimiz biliyoruz. Balık beyin gelişiminde oldukça etkili olması ve bağışıklığı çelik gibi güçlendirmesiyle biliniyor. Uzman isim balığın şifa kaynağı olarak görülen kısmını çöpe atıldığını açıkladı.

Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, kılçıklarının hamsi ve istavritten daha faydalı olduğunu söyleyerek hamsi ve istavritin kılçıklarıyla birlikte tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu vurguluyor. Öztürk, sezonunun açılmasıyla balık tüketiminin arttığına dikkat çekerek, “İyi bir omega-3 kaynağı olduğu için haftada en az 2 kez balık tüketilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Diyetisyen Öztürk balık tüketiminin kalp ve hafıza sağlığı açısından da önemli bir besin kaynağı olduğunu da sözlerine ekliyor.

KILÇIKLARI ÇÖPE ATMAYIN!

Hamsi ve istavrit kılçığında yüksek oranda kalsiyum ve fosfor bulunduğu için özellikle bu balıkların kılçıklarıyla tüketilmesi gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, kılçıkta bulanan kalsiyum ve fosforun kemik sağlığı için önemli olduğunun altını çizdi.

Öztürk, “Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte balık sezonunu açmış bulunmaktayız. Balık içerdiği vitamin, mineral ve omg-3 bakımından zenginliğinden dolayı haftada en az 2 kez tüketimini öneriyoruz. Deniz ürünlerinden her sofrada bulunan hamsi ve küçük balık türleri kılıçlarıyla tüketebiliyorsanız bu şekilde tüketmenizi öneriyorum. Balık kılçığında bulunan yüksek miktarda kalsiyum, fosfor kemik sağlığı için önemlidir. Özellikle kemik erimesi bulunan bireyler hamsiyi kılçığıyla tüketmelidir. İyi bir omg-3 kaynağı olduğu için kalp ve hafıza sağlığında olumlu etkilidir” şeklinde konuştu.

"HAMSİNİN VİTAMİNİ KILÇIĞINDADIR"

Öztürk, hamsi ve istavrit gibi balıkların vitaminin kılçığında olduğunu belirterek, “Bağışıklığı güçlendirmeye hastalıklardan korumaya yardımcıdır. Diş sağlığımız için ve göz sağlığımızı korumaya etkisi vardır. Hamsi için vitamini kılçığındadır desek hiç abartmış olmayız. Güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyaç duyduğumuz günlerde hamsi hastalıklardan korumaya yardımcıdır. Soğuk algınlığına grip gibi hastalıklardan korumaya faydalıdır” diyerek balıklarla ilgili bilgilendirdi.(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar