Kabak tatlısı tarifi.

Kabak tatlısı tarifi.
Yüksek lifi bulunan, Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi elementleri içeren kabak meyvesinin tatlısını denediniz mi? Kabak tatlısı nasıl yapılır? Gereken malzemeler nelerdir?

Özel günlerin vazgeçilmezi olan, faydaları saymakla bitmeyen, düşük kalorili harika bir tatlı. Kabak soyması meşakkatli olsa da tatlısını yapmak çok kolay. Kabak tatlısı nasıl yapılır? Gereken malzemeler nelerdir? Hadi tarifine bir bakalım.

Kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı tarifi için malzemeler

Kabak Tatlısı İçin:

2kg.bal kabağı(soyulmuş, dilimlenmiş)

3su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

1çay bardağı ceviz içi(isteğe göre)

1/2çay bardağı tahin(isteğe göre)

Kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Eğer bal kabakları soyulmamışsa önce soymakla başlayalım. Kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçakla sıyırarak çıkartın.

Kabağın düz kısmını tahtaya sabitleyin. Kabağın kabuklarını ve yeşil kısımları bıçakla soyun.

İyice temizlenen kabakları dilimlere kesin. Dilediğiniz boyutlarda keserek pişirebilirsiniz. Daha büyük dilimler yaparsanız pişme süresi de daha uzun olacaktır.

Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin.

Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın.

Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Pişen kabakları bir borcama alın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz ve tahin ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Kabak tatlısı tarifinin püf noktası

Kabakları şekerle birlikte bekletmek kabağın doğal suyunu salmasını sağlayacaktır. Bu sayede pişirmek için ekstra su eklemenize gerek kalmayacaktır.

Kabak tatlısı tarifinin pişirme önerisi

Eğer kabakları bekletmeden, hemen pişirmek isterseniz şekeri ekledikten sonra 1 su bardağı kadar su ilave edebilirsiniz. Pişirme sırasında gerektiği takdirde kontrollü olarak daha fazla su ekleyerek yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar