Baklavacılardan indirim kararı: Enflasyona karşı harekete geçtiler

Baklavacılardan indirim kararı: Enflasyona karşı harekete geçtiler
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), enflasyonla mücadele kapsamında fiyatlarda 1 ay boyunca indirime gidileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan "indirim çağrısına" birçok sektörden destek gelmeye devam ediyor. Son olarak Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), fiyatlarında 1 aylık indirime gideceklerini açıkladı.

Bakan Bolat'ın 5 Ekim tarihinde yaptığı açıklamalarının ardından, Cumhuriyet'in 100. yılına dikkat çekmek amacıyla marketlerin büyük bir indirim kampanyası düzenlemesi beklentileri artmıştı.

b1.jpg

Bunun yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan da 9 Ekim'deki kabine toplantısının ardından zincir marketlerin yanı sıra tüm esnaf ve işletmeleri, enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek vermek amacıyla indirimler yapmaya çağırmıştı.

Bu çağrılar, halkın ekonomik sorunlarının hafifletilmesi ve enflasyonla mücadelenin desteklenmesi amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Çağrıların ardından iş dünyasından kampanyaya katılım hızla arttı. İndirim kampanyalarına destek veren son sektör de tatlıcılar oldu.

b2.jpg

İNDİRİM 1 AY SÜRECEK

Enflasyonla mücadelede fiyatlarda indirime gidildiğini açıklayan BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, şu yazılı açıklamayı yaptı:

"Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'ın Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla yaptığı indirim çağrısına BAKTAD olarak öncülük eden kurumlardan biri olduğumuzu tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Bakanlığımızın bu çağrısı üzerine derneğimize üye firmalarımız 1 ay boyunca mağazalarında yüzde 10 indirimli satış gerçekleştireceklerdir. BAKTAD, dün olduğu gibi bugün de halkımızın ve devletimizin yanındadır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar