Ukrayna Başkonsolosluğu'nun gittiler! ''Ailemi oradan almaya çalışıyorum''

Ukrayna Başkonsolosluğu'nun gittiler! ''Ailemi oradan almaya çalışıyorum''
Rusya ve Ukrayna arasında yaşana savaş Türkiye'de yaşayan Ukraynalı kişileri tedirgin etti. İstanbul Bakırköy'de bulunan Ukrayna Başkonsolosluğu'nun önünde toplanan Ukraynalılar, ailelerini Türkiye'ye getirmek istediklerini söyledi.

İstanbul Bakırköy''de bulunan Ukrayna Başkonsolosluğu''nda Türkiye''de yaşayan Ukraynalı kişilerce hareketlilik yaşanıyor. Tedirgin ve korku içinde olduğunu söyleyen Ukraynalılar, ailelerini Türkiye''ye getirmek istediklerini söyledi. Rusya''nın Ukrayna''ya girmesiyle Türkiye''de bulunan Ukraynalıların tedirginliği arttı. Türkiye''de bulunan Ukraynalılar, Bakırköy''de bulunan başkonsolosluğa gelerek gelişmeleri takip ediyor. Ailelerinin korku içinde olduğunu söyleyen Ukraynalılar, onları Türkiye''ye getirmek istediklerini söyledi.

"ÇOK KORKUYORUM"

Ailesini Ukrayna''dan Türkiye''ye getirmek istediğini söyleyen Elena İleri, "Çok korkuyorum. Biz 8 yıl önce tankları gördük, o korkuyu biliyoruz. Şu an kapılar kapalı. İnsanlar bu geceyi bodrumda geçirdiler. Herkes korkuyor çünkü sivillere de saldırabilirler. Ailemi oradan almaya çalışıyorum ama nasıl getireceğimi bilmiyorum" dedi.

"AKRABALARIMIZLA KONUŞTUK, ZOR DURUMDALAR"

Liyudmlya Saatçioğlu ise çocukları için endişe ettiğini belirterek, "Herkes perişan. Çocuklarımızı oradan çıkartmak istiyoruz ama nasıl çıkartacağımızı bilmiyoruz. Çocuklar sabah patlama sesi duymuşlar. Çocuklarımıza, ''evde oturun'' diye mesaj gelmiş. Evden çıkamıyorlar. Akrabalarımızla konuştuk, zor durumdalar" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar