Bakımevindeki skandal görüntüler sonrası Bakanlıktan flaş karar

Bakımevindeki skandal görüntüler sonrası Bakanlıktan flaş karar
İstanbul Silivri'de özel bir bakımevinde çalışanların hastalara şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Günboyu Haber Merkezi

Silivri'de özel bir bakımevinde çekildiği iddia edilen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Görüntülerde bakımevinde çalışan kişinin hastaya şiddet uyguladığı görülürken, sosyal medyada yayılan video sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tepki çeken gelişme sonrası harekete geçti. Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan İstanbul’da özel bir bakımevinde görev yapan personelin hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Silivri’de özel bir bakımevinde meydana gelen olayın paylaşılmasının ardından İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle ilgili bakım merkezine giderek gerekli incelemelerde bulunmuştur.

İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Görüntülerde yer alan personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından derhal feshedilmiş, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili olarak tarafımızdan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Olayın gerçekleştiği özel bakım merkezinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına, hizmet alan vatandaşlarımızın güvenli kuruluşlara sevk edilmesine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar