Bakanlıktan İmam Hatip liselerine bir destek daha

Bakanlıktan İmam Hatip liselerine bir destek daha
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İmam Hatip Okullarında (İHL) başarıyı arttırmak için, Anadolu imam hatip liselerine yönelik, Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) geliştirdi. Proje sadece İHL'leri kapsarken verilecek ödenek 15-50 bin lira olacak.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, ERDEM adı verilen proje kapsamında destek için başvuran imam hatip liselerine 15 bin TL ile 50 bin TL arasında bütçe verilmesi kararlaştırıldı. Programın hedef kitlesi Anadolu imam hatip liseleri yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri olarak belirlendi. Valilik, kaymakamlık ve yerel yönetimlerin yanı sıra STK’ler ile de protokol çerçevesinde işbirliğinin yolu açıldı.

HEDEF AKADEMİK BAŞARI 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, “Öncelikli konu başlığı” olarak sıraladığı akademik başarının artırılması başlığı ile “Kişisel ve Mesleki Gelişim, Bilimsel Çalışmalar ve Yenilikçi Fikirler, Kültür ve Sanat, Fiziksel Aktivite, Spor ve Sağlık, Toplumsal Sorumluluk ve Gönüllülük” başlıklarını desteklenecek proje konu başlıkları olarak sıraladı.

PROJEYE SADECE İHL'LER BAŞVURABİLECEK 

Uygulama kılavuzuna göre, projeye yalnızca Anadolu imam hatip liseleri başvurabilecek. Okulların en fazla bir başvuruda bulunabileceği projede okul müdürleri, projelerin hazırlanması, sunulması ve proje sunumu için koordinatör görevlendirmede yetkili olacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler için azami süre dokuz ay olarak belirlendi. Projelerin bütçesi, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 2020 yılı bütçe programından karşılanacak.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar