Bakanlık açıkladı: İşte öğrencilere verilecek yeni destek

Bakanlık açıkladı: İşte öğrencilere verilecek yeni destek
Enflasyonda yaşanan artış sonrası eğitim masrafları günden güne artarken, hükümetten öğrencilere yeni bir destek açıklandı.

ZÜLEYHA ÖNCÜ / GÜNBOYU

Yeni kurulan hükümetin sosyal yardımları devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olan öğrencilere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Yeni başlatılan yardım programı ile öğrencilere bayram öncesinde maddi destek sağlanacak ve böylelikle aileleriyle görüşebilmeleri sağlanacak. Bu program kapsamında 81 ildeki öğrencilere toplamda 700 TL destek ödemesi yapılacak.

BAYRAM ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MADDİ DESTEK VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi öğrencilere bayram öncesinde maddi destek amacıyla bir yardım programı başlattı. Bu yardım programı kapsamında, 81 ildeki öğrencilere bayram harçlığı niteliğinde toplamda 700 TL destek ödemesi yapılacak. Yardımdan faydalanabilmek için öğrencilerin belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla alınacak ve maddi durumları değerlendirilerek uygun olan öğrencilere yardım ödemesi yapılacaktır. Öğrencilerin 25 yaşından küçük olmaları ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, yardımdan faydalanabilmek için kritik öneme sahip bir şarttır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar