Bakan Tekin detayları açıkladı yeni müfredat nasıl olacak?

Bakan Tekin detayları açıkladı yeni müfredat nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredat çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaparak öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerine açıklık getirdi.

Yeni müfredat taslağının yarından sonra kamuoyuyla paylaşılmak üzere askıya çıkarılacağını ifade eden Bakan Tekin yeni müfredatın isminin "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıdığını belirtti.

Müfredat hazırlıklarının temelinin 2017 yılına kadar dayandığını ifade eden Tekin “2013'ten itibaren başlayıp bugün geldiğimiz noktada ulaştığımız metinlere bizi ulaştıran çok kapsamlı bir çalışma takvimi var” dedi.

Devlet okullarında özel sınıf iddiası: 'Velilerden 10 bin TL isteniyor' - Tele1

“HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI”

Yürütülen hazırlıklara ilişkin açıklama yapan Tekin, şöyle bilgilendirdi:

Sadece bu süreçte nasıl bir müfredat değişikliği olmasına dair 20'nin üzerinde çalıştay düzenlendi. Sonrasında da her bir ders için oluşturulan ekipler yüzlerce toplantı yaparak ilan edeceğimiz müfredatın hazırlıklarını tamamladı. Toplam bu süre içerisinde yani önceki kısmı saymıyorum sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar yaptık, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen arkadaşımız bu toplantılara sürekli olarak katıldı. Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurduğumuz akademisyenler ve öğretmenler var. Bunların hepsini düşündüğümüzde 1000'in üzerinde arkadaşımız ortak çalıştı. Aynı şekilde Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler bu konuda bir seferberlik ilan etti.

Öğretmen atamasıyla ilgili rakam önümüzdeki hafta Kabine olursa açıklanır" - Son Dakika Haberleri

“PLANIMIZ BİR HAFTALIK BİR ASKI SÜRESİ”

Bakan Tekin, müfredatın süresine ilişkin ise şunları söyledi:

Planımız bir hafta. Öneri ve görüşler, eğer yoğun bir şekilde gelmeye devam ederse süreyi uzatabiliriz. Ama uzun zamandır tartışıldığı için herkesin bence bu konuda birikimi ve hazırlığı olduğunu varsayıyorum. Planımız şu anda bir haftalık bir askı süresi.

Yüz yüze eğitim okul öncesi ve birinci sınıflarla başlayacak - Diken

HANGİ SINIFLARDA UYGULANACAK?

Yapılan değişikliğin kapsamlı olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çeken Tekin “Hazırladığımız program, her kademenin birinci sınıfında uygulanacak. 4 sınıf düzeyi olan okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda önümüzdeki eylül ayından itibaren yeni programımızı uygulamaya başlamış olacağız” dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar