Bakan Selçuk'un '2 milyon kişiye 1000'er TL yardım' duyurusu kafaları karıştırdı

Bakan Selçuk'un '2 milyon kişiye 1000'er TL yardım' duyurusu kafaları karıştırdı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un geçtiğimiz gün açıkladığı "2 milyon kişiye 1000’er TL yardım" duyurusu kafaları karıştırdı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un geçtiğimiz gün  2 milyon kişiye 1000’er liradan toplam 2 milyar lira dağıtılacağına ilişkin sözlerinin ardından vatandaşlar devlet kurumlarına giderek sosyal yardım için nereye başvuracaklarını araştırmaya başladı.

 Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal yardımlaşma dayanışma vakıfları aracılığıyla ihtiyaç durumuna bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı acilen dağıtacaklarını bildirdi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, şu bilgileri verdi:

“43 değişik sosyal yardımlaşma programımız var. Bu süreçte de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla en alt kesime acilen 2 milyarlık yardımı dağıtacağız ki bu süreçte daha dayanıklı, daha dirençli olabilsinler. Zaten onların kayıtları var, anında transfer edeceğiz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yeni başvuru halinde, yeni bir talep geldiğinde onları da karşılayacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Selçuk'un açıklamasının halihazırda sosyal yardım alanların yardımlarının kesilmeyeceği anlamına geldiği bildirildi.

Periyodik olarak yardım yapılan 2 milyon vatandaş bulunduğunu, bu 2 milyon kişiye söz konusu yardımı dağıtacaklarını belirten Selçuk, “Hedefimiz 2 milyar lirayı, martın sonuna gelmeden, en geç nisan ayı başında dağıtmak” dedi. Bakan Selçuk, sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere 1000’er lira destek vereceklerini duyurdu.

Bakan Selçuk'un açıklamasının ardından vatandaşlar sosyal yardımı nasıl alacaklarına ilişkin devlet kurumlarına giderek sosyal yardım için nereye başvuracaklarını araştırmaya başladı.

Kemal Özkiraz tarafından Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta bir devlet kurumunun kapısındaki şu ifadeler dikkat çekti:

"Bakanlığın açıklamış olduğu muhtaç ailelere yapılan 1.000 TL yardım için müracat yapılmamaktadır. PTT yoluyla yapılan düzenli yardımlardan faydalananlara otomatik yapılacaktır. Sadece rutin yardım müracatları alınmaktadır."

EREN ERDEM DE PAYLAŞTIM

Öte yandan konuyla ilgili paylaşımda bulunan bir diğer kişi ise CHP eski milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem oldu. 

Erdem, paylaşımında "Bakan ne dedi? İhtiyaç sahiplerine bu süreçte 1000 TL yardım yapacağız. Ancak mesele şuymuş, bu süreçte işsiz kalan ve mağdur olana değil, öteden beri sosyal yardım verdikleri vatandaşa yapacaklarmış" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar