Nureddin Nebati’nin Saray’a verdiği dolar müjdesi!

Nureddin Nebati’nin Saray’a verdiği dolar müjdesi!
Dolar kurunda yaşanan yükseliş devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında flaş bir kulis bilgisi sızdı. İddia göre Bakan Nebati, doları frenlemek için çıkarılan GES ile kurun 5-6 lira birden düşeceği müjdesini Erdoğan'a iletti.

SARAY'A DOLAR MÜJDESİ! İŞTE YENİ PAKETLE DÜŞECEĞİ SEVİYE

2021 yılının son günlerinde açıklanan Kur Korumalı Mevduat''ın etkisi bu yılın mayıs ayında sona erdi. Vatandaşın yeniden dolara yönelmesi ile kısa sürede 17 liranın üzerine tırmanan dolar kuru sonrası başta Saray olmak üzere hükümet kadroları alarma geçti. Geçtiğimiz günlerde açıklanan GES sisteminin doları düşürmek konusunda başarılı olacağını iddia eden Nebati hakkında çok konuşulacak kulis ise Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay''dan geldi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay Bakan Nebati’nin Saray’a verdiği dolar müjdesi hakkında şunları yazdı:

Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Saray’a verdiği müjde şuydu:

Efendim GES’le kur korumalı mevduat (KKM) sisteminden daha büyük bir çıkış yakalayacağız. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) gibi köklü kuruluşlarımıza endeksli olacak GES’le dolar 5-6 lira birden düşecek. İklim değişecek. Bize güven artacak. Devamında benzer yöntemlerle sonbahara son derece olumlu bir havada gireceğiz!”

DOLAR GES’LE DE DÜŞMEZSE NEBATİ DÜŞER

Gelinen noktada dolar kurunun 9 Haziran’da 17.21, dün 17.35 olduğunu hatırlatan Balbay, GES’ke de ekonomiyi doğrultup seçim zeminini oluşturma hedefinin şu an için suya düşmüş olduğunu söyledi. GES ile ilgili düşüncelerini yazısında paylaşan Baylbay ayrıca "GES’le de dolar kuru düşürülemezse Nebati düşer" diye yazdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar