Bakan Nebati: BDDK kararı geçici, önemli olan verdiğimiz mesaj

Bakan Nebati: BDDK kararı geçici, önemli olan verdiğimiz mesaj
Türkiye, cuma akşamı BDDK tarafından alınan kararı konuşmaya devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den dolara ilişkin itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Bazı ekonomistlerin yönelttiği 'sermaye kontrolü' eleştirilerine yanıt veren Nebati, ''Alınan kararlar geçici, önemli olan mesaj'' dedi.

BAKAN NEBATİ'DEN İTİRAF GİBİ DOLAR AÇIKLAMASI: BUNLAR GEÇİCİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) son kararı sonrasında şirketlerin kur korumalı mevduata (KKM) yönelebilecekleri ya da ellerindeki dövizle ithalata ağırlık verip dış ticaret açığını artıracakları eleştirilerini yanıtladı. Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Nebati, "Etkisini gördük. Burada firma sayısından ve belirlenen rakamdan ziyade etkisi ve verdiği mesaj önemli. Biz, piyasada ne oluyor ne bitiyor herşeyin farkındayız ve diyoruz ki, paralarını alıp gidip bu parayla döviz alma" dedi.

Nebati, uygulamanın süresiyle ilgili hedefleri konusunda da “Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz. Kayseri’de cuma günü adımlarımızı attık, atmaya da devam edeceğiz dedik, sonra da 5’ten sonra o açıklamayı yaptık” dedi.

Nebati, enflasyona endeksli tahvil konusunda şu an için yeni bir adım planlamadıklarını da ifade etti.

Bakan Nebati, son dönemde kendisinin de dahil edildiği kabine revizyonu iddiaları ve ekonomi yönetiminde fikir ayrılıkları yaşandığı iddialarının anımsatılması üzerine de, “Yok danışmanlarla kavga etmişim, yok başkasıyla ters düşmüşüm hepsi boş dedikodu. Erdoğan başkanlığında ekonomide eşgüdüm içinde adımlar atıyoruz" yanıtını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar