Bakan Kurum: Konutta fiyatlar düşecek

Bakan Kurum: Konutta fiyatlar düşecek
81 ilde sosyal konut projesine hazırlanan hükümetten konut fiyatlarına ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Vatandaşlarımı aç ve açıkta bırakmayacağız'' diyerek, konutta fiyatların geri çekileceğini söyledi.

PEK ÇOK KİŞİ YATIRIM AMAÇLI ALMIŞTI! BAKANDAN FİYATLAR DÜŞECEK AÇIKLAMASI

Geçen seneye göre neredeyse yüzde 100 artan konut fiyatları adeta el yakıyor. Hükümet, ortaya attığı öneriler ile piyasayı regüle etmeye çalışırken, bakandan fiyatlara ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah vatandaşımızı her işte olduğu gibi konut işinde de aç ve açıkta bırakmayacağız" açıklamasında bulundu.

Murat Kurum birkaç gün önce Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilde başlatacaklarını bildirmişti.

"Demir ve çimento maliyetleri gerilemeye başladı. Üretime geçince arz arttı. Talep aynı kalında fiyatlarda geriliyor" diyen Bakan Kurum, hazine arazilerine ilişkin soruya "Arazilerle ilgili her türlü sübvansiyonu yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Kaç dönüm üzerinde uzlaşı olduğunu önümüzdeki ay itibariyle açıklayacaklarını kaydeden Kurum''un açıklamasına göre; sosyal konut projesi ile ilgili detayları Eylül''de Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar